ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

on .

Απτόητοι οι Ρουμάνοι!

 • Παλαιά τους τέχνη κόσκινο για τους Ρουμάνους! Και για εμάς ο εύθετος χρόνος, από την εποχή που πολεμούσαν Θηβαίοι και Πλαταιείς, τότε ανέκυψε το «ες αύριον τα σπουδαία»! Οι Ρουμάνοι λοιπόν που δεν χάνουν ευκαιρία για να εντάξουν στους κόλπους τους τους Βλάχους, στην μεν κατοχή διέθεταν άφθονο καλαμπόκι και στους κόλπους τους τους Βλάχους, στην μεν κατοχή διέθεταν άφθονο καλαμπόκι και άλλα αγαθά για να τους προσηλυτίσουν στη Ρουμανία με μόνη προϋπόθεση να αποδεχθούν την ρουμανική πολιτογράφηση. Αλλά οι Βλάχοι, βράχοι ακλόνητοι δεν αποδέχοντο αυτό το αντάλλαγμα, προτιμούσαν την λιμοκτονία παρά την εθνική προδοσία. Θυμάμαι τα ρουμανικά καμνιόνια που στάθμευαν εμπρός από το ρουμανικό προξενείο επί της Γεωργίου Β’, σήμερον Δωδώνης, τα έβλεπε ο περαστικός και απεστρέφετο, τους γύριζαν την πλάτη. Σήμερα χορηγούν ευρωπαϊκά διαβατήρια, αλλά δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον. Άλλωστε, είναι γνωστή η τάση προς ευεργεσία των Βλάχων προς την Ελλάδα: Αβέρωφ, Τοσίτσας, Στουρνάρας, Αρσάκης, Ζάππαιοι, Σίνας, Ζωγράφος, Μπάγκας και τόσοι άλλοι έδωσαν τον πλούτο τους για να ομορφύνουν την Αθήνα και όχι μόνο!

 SOS για τα χωριά SOS!..

• Στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης έχει συσταθεί το Παιδικό Χωριό SOS για παιδιά Ελληνάκια, όχι Ελληνόπουλα, όπως καλή ώρα τα προσφυγόπουλα που έχει αναλάβει η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Φροντίδων κα Δόμνα Μιχαηλίδου. Όμως κινδυνεύει να κλείσει από έλλειψη φροντίδας από μέρους του Κοινωνικού Κράτους. Βεβαίως ο Δήμαρχος Θέρμης όπου ανήκει η περιοχή και φυσικά και το χωριό SOS ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντηρήσει κατά δύναμη αυτή την προσπάθεια, αλλά αυτό είναι φύσει αδύνατον για ένα Δήμο να συντηρήσει οκτώ σπίτια και με μια σειρά από δαπάνες δυσβάστακτες, γι’ αυτό ζητείται η επαναχρηματοδότηση αυτών των δραστηριοτήτων από το Κράτος. Όμως, η κα Δόμνα πλέον ασχολείται με τα προσφυγόπουλα αναζητώντας δυάρια διαμερίσματα για την στέγασή τους που όταν τα αναφέρει της τρέχουν τα σάλια από την στοργή που πρέπει να επιδείξει για να μην εκτεθεί έναντι εκείνων που φροντίζουν να μας έρχονται πεσκέσι τα προσφυγόπουλα από χώρες που δεν έχουν πόλεμο!

 «Lockdown»…

• Ευτυχώς υπάρχει και ο Μπαμπινιώτης και μας ξελασπώνει από καιρού εις καιρόν. Εμείς (sic) μόλις αφουγκραστήκαμε το lockdown αναγεννηθήκαμε, ότι πλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας με μία ακαταλαβίστικη λέξη, που έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς να αναρωτηθούν δεν υπάρχουν ελληνικές λέξεις που να τις καταλαβαίνει ο κάθε Έλληνας; Πάντως, η προχειρότητα αυτή να υιοθετούμε ξένες λέξεις οφείλεται στην αδυναμία πολλών δημοσιογράφων να μεταφράζουν τις ξένες λέξεις με αντίστοιχες σε νόημα ελληνικές. Το πλεονέκτημα αυτό το έχουν πολλοί λίγοι, εν οις και ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας, που μιλώντας στους Άγγλους με ελληνικές λέξεις τους άφησε ενεούς (χάνους), διότι χρησιμοποίησε ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στην οικονομία, οι οποίες είναι καθαρά ελληνικές!

 Ανάλογες θέσεις…

• Λιάβας και Παπαδόπουλος καλά σέρνουν το χορό ο μεν πρώτος κάθε Κυριακή το μεσημέρι στη θέση του Γ. Μυλωνά και ο δεύτερος με το «στην υγειά μας», όπου ο χώρος που αναλογεί σε κάθε καλεσμένο και ορχούμενο και μάλιστα χωρίς μάσκες είναι λίαν περιορισμένος σ’ αντίθεση με την εντολή – διαταγή προς την Ιερά Σύνοδο να προσέρχονται στους ιερούς ναούς μόλις εννέα άτομα στην κάθε Θεία Λειτουργία, δηλαδή 2 ιερείς, 2 ψάλτες, ο νεωκόρος, ένας επίτροπος ως εδώ έξι, μπορούν και τρεις ενορίτες. Δεν είναι αυτό ρατσισμός και μάλιστα του αισχίστου είδους; Δηλαδή, Λιάβας και Παπαδόπουλος έχουν το… τζίνι που απομακρύνει τον κορωνοϊό και έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να πληρούν τις αίθουσες και μάλιστα και χωρίς μάσκες; Δεν αναφέρομαι στα τηλεπαιχνίδια και στα άλλα ριάλιτι, όπου και μάσκες δεν υπάρχουν και ξεπερνούν τα εννέα άτομα.