Εγκρίθηκε από το Δημ. Συμβούλιο Ιωαννίνων η έκπτωση 15% στους λογαριασμούς νερού

on .

DEYAI

• Στην επικύρωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για έκπτωση 15% στα τιμολόγια ύδρευσης – αποχέτευσης των συνεπών καταναλωτών (αφορά μόνο το 33% των δημοτών), προχώρησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην τελευταία του συνεδρίαση.
Όπως εξήγησε ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Μάκης Χρυσοστόμου οι προϋποθέσεις για την παροχή έκπτωσης θα είναι να εξοφλούνται οι λογαριασμοί μέχρι και την ημερομηνία της λήξης τους, αλλά παράλληλα και δόσεις τυχόν διακανονισμών.
Το ποσό της έκπτωσης θα εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό, δεν θα υπολογίζεται, όμως, στον έναντι, ο οποίος είναι ένας κατ’ εκτίμηση λογαριασμός, όπου δεν εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων.
Στην παροχή έκπτωσης περιλαμβάνονται όλοι οι πελάτες, εκτός εκείνων που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (πολύτεκνοι, αναπηρία άνω του 67% κλπ.).
Ο κ. Χρυσοστόμου έκανε γνωστό ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους θα επιλέξουν να λαμβάνουν και να αποπληρώνουν μόνο μέσω διαδικτύου τους λογαριασμούς τους.
Για όσους προχωρήσουν σε αυτή την επιλογή προβλέπεται μια περεταίρω μείωση 5% που προστιθέμενη στο 15%, θα συνιστά μια σοβαρή ελάφρυνση στα νοικοκυριά.
«Η στήριξη της κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και κυρίως των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, είναι για τη Δημοτική Αρχή πρώτη προτεραιότητα…», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Μπέγκας.