Comp 1

«Η Αρχιτεκτονική της Αναμονής» αύριο στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

on .

DHPETHE SYNENTEYKSH KAPSALHS

Είκοσι ταλαντούχοι νέοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας συμμετέχουν εδώ και 10 μέρες στο Θερινό Μαντείο και στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Έρευνας για το αρχαίο δράμα, με τίτλο «Η Αρχιτεκτονική της Αναμονής».

Το συνολικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στο κοινό, αύριο Παρασκευή και ώρα 8:15 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης με ελεύθερη είσοδο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων  Γ. Καψάλης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ.

«Προσκαλούμε το κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να τιμήσει με την παρουσία και το χειροκρότημά του την προσπάθεια όλων αυτών των νέων παιδιών που αγαπούν το θέατρο, και ιδιαίτερα θα έλεγα το θέατρο της Δωδώνης», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Καψάλης ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους χορηγούς.

 Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο εξαίρετο έργο της καλοκαιρινής περιοδείας «Σόδες και Ασπιρίνες», που θα ανεβάσει φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με πρεμιέρα τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

- Η υπεύθυνη της παράστασης, ηθοποιός Θεοδώρα Τζίμου, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, ανέφερε: «Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί είναι άνθρωποι στους οποίους πιστεύω πάρα πολύ. Είναι κάτι ομαδικό, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς αυτά τα 20 υπέροχα παιδιά. Βιώνουμε μια μοναδική εμπειρία για εμένα».

- Η Γιώτα Παναγή, που έχει εργαστεί πάνω στη δραματουργία, εξέφρασε και αυτή τη χαρά της που βγαίνει στο κοινό το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ομαδικής δουλειάς. Μιλώντας για τους συντελεστές τόνισε ότι «είναι πολύ σπάνιοι άνθρωποι και ως καλλιτέχνες και ως προσωπικότητες. Μας έχουν αγκαλιάσει όλοι, και από το ΔΗΠΕΘΙ, προσωπικό και διοίκηση. Ελπίζουμε ότι αφήνουμε μια έμπνευση και ένα λιθαράκι για τους επόμενους, με την ευχή ότι το θερινό θα υπάρχει και τα επόμενα χρόνια».

- «Ήταν πρωτόγνωρο για εμένα, ήρθα για κάτι πιο απλό και προέκυψε κάτι πολύ πιο πυκνό, πολύ πιο ευχάριστο και πολύ πιο ζωντανό από αυτό που περίμενα…. Ήρθα για πρώτη φορά στα Ιωάννινα και είδα ότι υπάρχει μια υποδομή να φιλοξενήσει τέτοιου είδους δημιουργικές διαδικασίες. Πιστεύω ότι είναι πολύ τυχερός ο τόπος. Ούτε στην Αθήνα δεν έχουμε αίθουσα χωρίς κολώνα», υπογραμμίζει ο Τάσος Καραχάλιος που συμμετέχει στη διαδικασία ως χορογράφος και κινησιολόγος.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ