Comp 1

Έλληνες και Αλβανοί chef θα μαγειρέψουν αύριο στην Κακαβιά

on .

KAKABIA GASTRONOMIA AFISA

Μια γαστρονομική εκδήλωση «Χωρίς Σύνορα» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, όπου Έλληνες και Αλβανοί chef θα μαγειρέψουν μαζί περνώντας το μήνυμα ότι η γαστρονομία ενώνει. 

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Chef’s Club Ηπείρου, η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°.

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων η επιλογή του συνοριακού σταθμού στην Κακαβιά δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί την κύρια πύλη σύνδεσης της γειτονικής χώρας με την Ήπειρο. 

Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι σπουδαίες με αμοιβαία οφέλη μέσα από τα έργα οδικών υποδομών που είτε υλοποιούνται είτε πρόκειται να υλοποιηθούν. Αναφέρεται ενδεικτικά η σύνδεση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά με την Ιόνια Οδό και η κατασκευή του Μπλε Διαδρόμου. Επιπλέον, εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί διέρχονται ετησίως από τα σύνορα και επισκέπτονται την πόλη των Ιωαννίνων για τουριστικούς, εμπορικούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς και άλλους λόγους συνεισφέροντας στην τοπική οικονομία. 

Οι διοργανωτές καλούν όλους όσοι περάσουν από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς την Τετάρτη κατά τις ώρες της εκδήλωσης να κάνουν μια σύντομη στάση για να απολαύσουν τα νόστιμα εδέσματα φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα του Αργυροκάστρου και των Ιωαννίνων, που θα έχουν επιμεληθεί οι σεφ από τις δύο περιοχές/χώρες.