Comp 1

«Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο» στο Ριζάρειο Κέντρο Μονοδενδρίου

on .

RIZAREIO EKTHESH FOTOGRAFIAS

Έκθεση φωτογραφίας του φιλέλληνα δημιουργού Robert McCabe με θέμα «Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο – Τα χρόνια της ελπίδας» θα παρουσιαστεί στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο, 13 Ιουλίου, ώρα 7:30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Τη διοργάνωση έχει το Ριζάρειο Ίδρυμα και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Επιμέλεια-Συντονισμός: Τάκης Αναγνωστόπουλος.

Πρόκειται γιά μιά σειρά 70 ασπρόμαυρων και έγχρωμων φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους  που τραβήχτηκαν τα χρόνια μετά τον πόλεμο και απαθανατίζουν την προσπάθεια, τον αγώνα, την ελπίδα και το χαμόγελο της Ελλάδας στον δύσκολο δρόμο της ανάκαμψης. Οι μαγικές φωτογραφίες του Robert McCabe ανακαλούν από τις μνήμες των παιδικών χρόνων εικόνες  οικίες, στιγμές της καθημερινής ζωής, στην πόλη, στο χωριό, στην ύπαιθρο και κάνουν τον θεατή τους να χαμογελάει νοσταλγικά.

Ώρες λειτουργίας: 09:00–16:00 (καθημερινά) Τηλ. 26530 71573 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.