Comp 1

«Δημοφιλής Μουσική: Πολιτικές και Ταυτότητες» στο 2ο Θερινό Συνέδριο στο Δελβινάκι

on .

THERINO SYNEDRIO DELBINAKI

Το δεύτερο δια ζώσης θερινό συνέδριο της Διεθνούς Συλλογικότητας για τη Δημοφιλή Μουσική στην Ελλάδα (PMGIRC) με θέμα «Δημοφιλής Μουσική: Πολιτικές και Ταυτότητες» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουλίου στο Δελβινάκι.

Το διεπιστημονικό αυτό συνέδριο αποσκοπεί στον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ διακριτών πεδίων έρευνας και καλλιτεχνικής δραστηριότητας γύρω από τη σχέση της δημοφιλούς μουσικής με πολιτικές και ταυτότητες στην Ελλάδα και σε ελληνικούς διασπορικούς τόπους.

Σε αυτό παρουσιάζονται εισηγήσεις ερευνητών που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ακαδημαϊκής εξέλιξης, από μεταπτυχιακοί φοιτητές μέχρι καθηγητές με έδρα την Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι αντλούν από ένα εύρος επιστημονικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των σπουδών μουσικής και ήχου, της εθνομουσικολογίας, της ανθρωπολογίας, των πολιτισμικών σπουδών, της ιστορίας, της κοινωνιολογίας, της λογοτεχνίας και των πολιτικών επιστημών. 

Το συνέδριο θα πάρει τη μορφή ενός διαδραστικού workshop συλλογικής σκέψης και ανταλλαγής ιδεών μέσω πρωτότυπων εισηγήσεων οι οποίες διευρύνουν ή αμφισβητούν συμβατικές κατανοήσεις των σημείων συνάντησης μεταξύ μουσικής, πολιτικής και ταυτότητας, καθώς επίσης και τοποθετήσεων που θίγουν ζητήματα μεθοδολογίας και επιστημολογίας, προς την ανάδειξη διεπιστημονικού διαλόγου.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου και του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Δελβινακίου.