Comp 1

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον Δήμο Ζίτσας

on .

FESTIVAL ZITSA

Κάλεσμα σε ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση του τόπου μας που θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο στην πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα απηύθυνε χθες η Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Ζίτσας Κατερίνα Μπαλάφα. Ο λόγος για το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Ολυμπιάδα 2024» που διοργανώνει, ο Δήμος Ζίτσας για δεύτερη χρονιά φέτος.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας και κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος. Η έναρξη του διήμερου φεστιβάλ πραγματοποιείται αύριο, ώρα 19:15 στην πλατεία του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα με την παραδοσιακή πατινάδα. Ακολούθως, για δύο βραδιές 12 πολιτιστικοί - χορευτικοί σύλλογοι, και πλήθος χορευτών, από τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, τη Φλώρινα, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Καβάλα και τη Δερβιτσάνη με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς των περιοχών τους και όχι μόνο. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ το Σάββατο, ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με παρουσίαση της Πωγωνήσιας φορεσιάς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Δελβινακίου και ομιλία της φιλολόγου Λευκής Βλάχου.

 «Το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2024» αποτελεί για εμάς  μια ξεχωριστή εκδήλωση, ένα πανόραμα της παράδοσης, της μουσικής και του χορού, που ευελπιστούμε πως θα συμβάλει στην εξωστρέφειά του Δήμου Ζίτσας με την προσέλκυση επισκεπτών τόσο από τα Γιάννενα και όμορους δήμους, όσο και από άλλες περιοχές». ανέφερε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος και ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς – χορευτικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Ζίτσας.