Comp 1

Στην Κατερίνη θα λάβει χώρα το Πανελλ. Αντάμωμα Βλάχων

on .

ANTAMOMA BLAXWN

To διήμερο 12 και 13 Ιουλίου στην Κατερίνη θα λάβει χώρα το φετινό 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων. Η εκδήλωση γίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης, και τοπικούς συλλόγους Βλάχων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το αντάμωμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 12 Ιουλίου και ώρα 20.30 στην Πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού και αναπαράσταση Βλάχικου γάμου.

 Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, ώρα 11:30 θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Βλάχοι στην σκιά του Ολύμπου» στην Αστική Σχολή Κατερίνης (1ο Δημοτικό Σχολείο). Στις 19:00 θα ακολουθήσει στο Συνεδριακό και Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» συγκέντρωση χορευτικών και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια, ενώ ώρα 19:30 στην Πλατεία Δημαρχείου θα ακολουθήσει παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας μας, με βάση την κοινή καταγωγής τους. Είσοδος ελεύθερη.