Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων στην Κέρκυρα

on .

EKDROMH

• Την Κέρκυρα επισκέφθηκε πρόσφατα  το Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Σκοπός της επίσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ήταν η γνωριμία και επαφή με την πόλη στην οποία έζησε και έδρασε ο Λορέντζος Μαβίλης, καθώς οι μαθήτριες και οι μαθητές εκπονούν εργασία με θέμα  τη ζωή και το έργο του μεγάλου επτανήσιου ποιητή.

Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κας Μερόπης Υδραίου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση  από την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μαρία Ζερβού και τον εντεταλμένο Δημοτικό  Σύμβουλο  και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πινακοθήκης κ. Σπύρο Μωραϊτη στις μόνιμες και περιοδικές συλλογές της Πινακοθήκης και στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ομίλου Φιλαναγνωσίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου  υλοποιούν μια ενδιαφέρουσα και πολύπλευρη εργασία με θέμα τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του σονετογράφου, δραστήριου πολιτικού, δημοτικιστή και ήρωα Λορέντζου Μαβίλη. 

Η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου οφείλεται τόσο στη σπουδαιότητα  του ποιητικού έργου του Μαβίλη όσο και στην ιδιαίτερη αξία που έχει η αυτοθυσία του με σκοπό  την απελευθέρωση της Ηπείρου  για την  οποία  ο Λορέντζος Μαβίλης έπεσε μαχόμενος στο Δρίσκο στις 12 Νοεμβρίου 1912.

Στο σχεδιασμό των δράσεων του σχολείου  περιλαμβάνεται η  παρουσίαση της εργασίας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και η ηλεκτρονική διάθεσή της, καθώς και  η περαιτέρω συνεργασία με στόχο να εμβαθύνουν οι μαθήτριες και οι μαθητές στο έργο μιας πολύπλευρης προσωπικότητας με ιδιαίτερη σχέση  με την Ήπειρο και ειδικά με την πόλη των Ιωαννίνων.