Τι να πει κανείς για την Άννα Βίσση…

on .

visi

• Στιγμές δόξας γνωρίζουν φέτος τα Γιάννενα σε συναυλιακό επίπεδο. Δεν είναι μόνο ότι έρχονται για ζωντανές εμφανίσεις ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Είναι η μεγάλη επιτυχία που έχουν γνωρίσει όλες οι συναυλίες οι οποίες έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ., το οποίο γεμίζει ασφυκτικά.

Αυτό συνέβη και προχθές στην πρώτη ουσιαστικά σόλο εμφάνιση της Άννας Βίσση στα Γιάννενα έπειτα από 40 χρόνια καριέρας περίπου! Το πολυπληθές κοινό της αποθέωσε την αειθαλή ντίβα της ελληνικής δισκογραφίας κι εκείνη το αποζημίωσε ερμηνεύοντας για χάρη του τις μεγαλύτερες επιτυχίες της από τις δεκαετίες του ΄80, του ΄90, του ΄00 και του ΄10, φτάνοντας ως το «Αίμα», το πιο πρόσφατο τραγούδι της που μετράει λιγότερους από δύο μήνες κυκλοφορίας και έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη αποδοχή!

Σπάνια η περίπτωση της Άννας Βίσση… Ο κατάλογος των επιτυχιών της είναι τόσο μεγάλος που δεν χώρεσαν όλα προχθές στη διάρκειας τριών ωρών και κάτι συναυλία της! Παρόλα αυτά, ούτε οι μεγαλύτεροι από το κοινό έφυγαν απογοητευμένοι, αφού χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί της κομμάτια που τα ήξεραν από παιδιά, ούτε οι πολλοί φοιτητές και μαθητές μετάνιωσαν που πήγαν, αφού έδειξαν να γνωρίζουν απ’ έξω τραγούδια τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν δεκαετίες πριν εκείνοι γεννηθούν!

Η μπάντα που συνοδεύει την Άννα Βίσση είναι από τις καλύτερες που έχουμε ακούσει ποτέ, πραγματικά διεθνών προδιαγραφών. Το πρόγραμμα καταιγιστικό, ο ήχος κρυστάλλινος και για την ίδια τη Βίσση και τη σπουδαία φωνή της που παραμένει αναλλοίωτη από το χρόνο, τι να πει κανείς. Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος που της έχουν δώσει, ως της απόλυτης Ελληνίδας σταρ! Αν δεν την δει κανείς ζωντανά, δεν μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται…

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ