Λιτές οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Κόνιτσας

on .

OIKONOMOY KATATHESH STEFANI KONITSA

• Τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Κόνιτσας από τον Οθωμανικό ζυγό εορτάστηκαν χθες με λιτές εκδηλώσεις στην ακριτική κωμόπολη, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθ. Οικονόμου που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.
Το πρωί, ο Κονιτσιώτης υφυπουργός παρέστη σε δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κων/νος Σκούμας, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας («VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ»), Ταξίαρχος Χρ. Σιόρεντας, ο Γενικός Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κων/νος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλειος Μουσελίμης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας, Επιπυραγός Σπ. Νάκος.
Στην τοποθεσία Αι- Γιάννη, όπου υπάρχουν οι προτομές του Λοχαγού Πεζικού του 22ου Συντάγματος Δημητρίου Παπανικολάου, του Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης- και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου- Σπυρίδωνα Βλάχου έγινε ομιλία από την κ. Γιάννα Νίκου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια ο υφυπουργός μετέβη στο Δημαρχείο Κόνιτσας, όπου είχε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον Δήμαρχο για θέματα ασφάλειας που απασχολούν την περιοχή.
Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό στις εκδηλώσεις παρέστη μικρός αριθμός πολιτών.
Τέλος, ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον κ. Σκούμα, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.