Έρχονται 1.000 προσλήψεις στις Μητροπόλεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

on .

esoterikon 

• Επίσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος απευθυνόμενος στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής κατά την περίοδο της πανδημίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της πρόσληψης 1.000 ανέργων σε Μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για να συνδράμουν στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων και η αναζήτηση λύσεως στο πρόβλημα των κοιμητηρίων.
Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον υπουργό ως αναμνηστικό της συνάντησης μία εικόνα του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν θα ήταν ποτέ δυνατό η ελληνική κοινωνία να δράσει τόσο οργανωμένα αν δεν υπήρχε η κρίσιμη και υπεύθυνη, καθοριστική συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, εσάς προσωπικά, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, όλων των ιερέων».