Επιτυχημένη ημερίδα στα Αρσάκεια για τη γλώσσα

on .

ARSAKEIA GLOSSA 17 2 2020

• Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στα  Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων η Ημερίδα με θέμα: «Η γλώσσα ως γνώση: γλωσσική διδασκαλία στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση» η οποία οργανώθηκε από την Εποπτεία των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Αθρόα ήταν η προσέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής που παρακολούθησαν τις εργασίες της Ημερίδας. 
Στο  πρώτο μέρος της Ημερίδας το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τις δύο κεντρικές ομιλίες από τον καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώργιο Μπαμπινιώτη, Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πρ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας Γεώργιο Καψάλη, τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Ο κ. Μπαμπινιώτης στην εισήγησή του παρουσίασε μια νέα προσέγγιση της κατάκτησης της γλώσσας εστιάζοντας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. O κ. Καψάλης  από την πλευρά του παρουσίασε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας της ορθογραφίας της ελληνικής γλώσσας. Στην Ημερίδα, εκτός από τις δύο κεντρικές εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις-εργαστήρια σε οργανωμένες δραστηριότητες στο πεδίο της διδακτικής της ελληνικής γλώσσας από διακεκριμένους επιστήμονες.