Το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ από τον Χ.Ο.Ι.

on .

xoi

• Το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ  θα διεξάγει ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων το διάστημα 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου στα πλαίσια της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό και την παράδοση με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας.
Σ’ αυτό θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες του εξωτερικού (Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Μεξικό, Ουγγαρία, Σερβία) και περισσότεροι από δέκα χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, θα συμμετέχουν συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το πρόγραμμα
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Παρασκευή, 29 Ιουνίου, ώρα 18:00, συγκέντρωση όλων των χορευτικών στο Άλσος και παρέλαση έως την πλατεία Πάργης, με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά. Ώρα 21:30 Πλατεία Πύρρου. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα. Σάββατο, 30 Ιουνίου, ώρα 11:00 διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Μαβίλη. Ώρα 21:30 παράσταση στην Πλατεία Μαβίλη. Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο. Δευτέρα, 2 Ιουλίου, ώρα 21:30, παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ  και τελετή λήξης.