Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

on .

FESTIBAL

• Το δεύτερο Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνεται από 18 έως 24 Ιουλίου από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

- Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, σε Μουσική Διεύθυνση Γεώργιου Χλίτσιου, θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη «Δωδεκανησιακή Σουίτα αριθ.1» και τη «Μικρασιατική Ραψωδία».

- Την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., η Χορωδία του Συλλόγου Πολυφωνικής Μουσικής παρουσιάζει στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» ένα «Μουσικό σεργιάνι στη Σμύρνη και στην Πόλη». Θα ακουστούν Σμυρνέικα και Πολίτικα Τραγούδια. Διεύθυνση χορωδίας- ορχήστρας: Γιάννης Σταύρου.

- Την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., διοργανώνεται συναυλία του Βασίλη Λέκκα, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» με τίτλο: «Οι δρόμοι του Αρχάγγελου». Με φάρο τους δρόμους του «Αρχάγγελου», του Μίκη Θεοδωράκη, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι που περιγράφει την περιπέτεια των ανθρώπων, που βίωσαν προσφυγιά και ξεριζωμό. Μια παράσταση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης. 

-Την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στην αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Στη μια φωτιά άλλη φωτιά, στον πόνο άλλος πόνος...». Συμμετέχουν: Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα, κρουστά, Χρήστος Τσαπράζης: κοντραμπάσο, Θανάσης Κουλεντιανός: κανονάκι.

-Την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., στην αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας, παρουσιάζεται η παράσταση: «Δύο φωνές» - «Ήχοι και Αντίλαλοι της Μικράς Ασίας».

Δύο μουσικές φωνές, το κλαρινέτο του Μανούσου Πλουμίδη και το φλάουτο του Νίκου Κατριτζιδάκη, ενώνονται με μια θεατρική φωνή, του Περικλή Μοσχολιδάκη, για να μιλήσουν στην καρδιά για τη Μικρασία.

- Την Κυριακή 24 Ιουλίου η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών θα παρουσιάσει στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», μια μουσική βραδιά με τίτλο: «Στη Σμύρνη και στο Αϊβαλί». Θα ερμηνευτούν δύο κύκλοι τραγουδιών. Ο «Άγιος Φεβρουάριος» του Δήμου Μούτση και η «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα.