Το Ήνορο άφησε το στίγμα του σε Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

on .

HNORO

Ένα «γεμάτο» διήμερο έζησε το πολυφωνικό σύνολο Ήνορο το οποίο έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Ημέρες Ελληνικής Δημιουργίας που διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

Το Ήνορο παρουσίασε μια ευρεία θεματική ενότητα Ηπειρώτικων πολυφωνικών τραγουδιών από διάφορες περιοχές, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και την αποδοχή του κοινού του Μεγάρου. Σε συνέχεια της παρουσίασης τα μέλη του Ήνορο επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Τμήματος, όπου ακολούθησε συζήτηση για το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα μέλη του Ήνορο: Χάρης Καραγιάννης, Μαρία Σιδέρη, Βασίλης Ευθυμίου, Φωτεινή Κοτσιάφτη, Παναγιώτης Τέλλης, Βλάσης Παπαδημητρίου, Βασιλική Σκόπη, Νότα Στάππα και Κώστας Λώλης.

Με ανακοίνωσή του το σχήμα απευθύνει ευχαριστίες προς το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, τους συντελεστές του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή καθηγητή σύνθεσης του Τμήματος κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου για την πρόσκληση καθώς και την καθηγήτρια ΕΕΠ του Τμήματος κα Αθηνά Κατσανεβάκη για τον προλογισμό.