Τσικνοπέμπτη με Μουσική Περατζάδα στους πεζόδρομους και τις πλατείες των Ιωαννίνων

on .

PERATZADA SIOYTIS

• Η Τσικνοπέμπτη σημαίνει την αρχή των εκδηλώσεων για τις Απόκριες και τα Γιάννενα θα την υποδεχτούν με μια ωραία μουσική περατζάδα στους πεζόδρομους και τις πλατείες της πόλης, με μουσικές της Ηπείρου και της Μακεδονίας και πολλές γευστικές εκπλήξεις. 

Έτσι, την Πέμπτη 7 Μαρτίου η μπάντα των μουσικών θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από την Πλατεία Μαβίλη και με τελικό προορισμό τον κεντρικό πεζόδρομο των Ιωαννίνων θα περάσει από πεζόδρομους και πλατείες της πόλης με συχνές στάσεις για χορό, δοκιμή των διάφορων κερασμάτων που θα ετοιμάζουν τα μαγαζιά καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις.

 Η ορχήστρα θα αποτελείται από τους μουσικούς: Ιωάννη Παπαδόπουλο (κλαρίνο), Διαμαντή Παπαναστασίου (κρουστά), Άρτι Μοσκέτα (σαξόφωνο), Αποστόλη Δούγαλη (τρομπέτα), Σαράντη Δράμαλη (τρομπέτα), Νίκο Γκουζγκούνη (τρομπόνι).

Ο διοργανωτής της «Μουσικής Περατζάδας» μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η πόλη θα αρχίσει να γεμίζει με επισκέπτες και όλοι να βρίσκονται στους δρόμους διασκεδάζοντας με αποκορύφωμα τις Τζαμάλες και την Καθαρά Δευτέρα. Όπως έκανε γνωστό το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς η πληρότητα στην πόλη αναμένεται να φτάσει κοντά στο 100%, καθότι το έθιμο αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό απ’ όλη τη χώρα. 

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Hotel Olympic, το Δέλτα 360 Ιωαννίνων και ο Μελίσιτος. Υποστηρικτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά και ο Ερυθρός Σταυρός.