Έκοψε την πίτα του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δ. Ιωαννιτών

on .

417979698 1942076079560700 5623352114219034353 n

• Τηρώντας το έθιμο για την «καλή χρονιά», την επετειακή και 40η από την ίδρυσή του, έκοψαν τη βασιλόπιτα οι ενήλικες χορευτές του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων στους χώρους της Σχολής, στο τέλος του Πάρκου Κουραμπά. 

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεμάτων και Εκδηλώσεων Δήμου Ιωαννιτών, Μηνάς Πασχόπουλος, καθ΄ ύλην αρμόδιος και για το συγκεκριμένο Τμήμα μετά την κατάργηση των νομικών προσώπων και την ενσωμάτωσή τους στο Δήμο. Στο καλωσόρισμά τους, μετά την ευλογία και κοπή της πίτας από τον π. Χρήστο Ιωάννου, οι υπεύθυνοι του Συγκροτήματος, δάσκαλοι χορού- εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, αφού ευχήθηκαν υγεία και δημιουργική χρονιά σε όλους, ανέφεραν στον νέο υπεύθυνο Αντιδήμαρχο τους γενικούς στόχους για το 2024. Στην αντιφώνησή του ο κ. Πασχόπουλος, αφού μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Θ. Μπέγκα, εξήρε την πορεία και μακρόχρονη προσφορά του Συγκροτήματος αποτελώντας ουσιαστικά έναν «πρεσβευτή πολιτισμού» των Ιωαννίνων. Παράλληλα, τόνισε την πρόθεσή του να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην δημιουργική  πορεία και την υλοποίηση των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων στόχων.

 Το δώρο στον τυχερό της βασιλόπιτας ήταν για μια ακόμη χρονιά, μια καλλιτεχνική δημιουργία της χορεύτριας Χαράς Χουλιάρα. Η εκδήλωση έκλεισε, όπως ήταν φυσικό, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους Β. Παπαγεωργίου, Γ. Πατσούρα, Β. Τσίκα, Δ. Παπαναστασίου, Σ. Δράμαλη και Απ. Δούγαλη.