Η κοπή πίτας του Συλλόγου Αποφοίτων της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα…

on .

PITA APOFOITOI

Με σημαντική συμμετοχή μελών, φίλων, αλλά και επισήμων κόπηκε και φέτος η πίτα του Συλλόγου των Αποφοίτων της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα στην γνωστή αίθουσα της καφετέριας του ξενοδοχείου «OLYMPIC» την περασμένη Κυριακή.

Η ετήσια αυτή συνάντηση δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο εκτός από την απόδοση λίγων λογισμών στον Ευεργέτη Βαρώνο Μιχαήλ Τοσίτσα και στον εμπνευστή και δημιουργό της Ευάγγελο Αβέρωφ – Τοσίτσα, στους δύο αείμνηστους ιδρυτές της δηλαδή.

Παρέστησαν: Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων. Τασούλας, ο οποίος στον χαιρετισμό του επισήμανε τον ρόλο της Εστίας αυτής στην ανάπτυξη της Ηπείρου με την βοήθεια νέων να σπουδάσουν σε όλες τις επιστήμες και στην συνέχεια να αναδειχτούν σε μεγάλα αξιώματα της Ελληνικής Πολιτείας. 

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε δύσκολα χρόνια, όταν ο αείμνηστος εκπαιδευτικός πατέρας του Αναστ. Τασούλας υπήρξε Διευθυντής της Εστίας, εκείνος έζησε εκεί τροφοδοτούμενος από το συσσίτιο των φοιτητών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος επισήμανε την έλλειψη κάθε φροντίδας στους τάφους των Τοσιτσαίων στο Livorno της Ιταλίας καταλήγοντας ότι όπως και ο ίδιος και πολλοί άλλοι δεν ήταν σε θέση να σπουδάσουν χωρίς την βοήθεια της Εστίας.

Η Υφυπουργός Μαρία Κεφάλα που ευχήθηκε υγεία και προκοπή στις οικογένειες των αποφοίτων.

Παρέστησαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Γιούλα Μητροκώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης και μέλος του Συλλόγου των Αποφοίτων κ. Χάρης Λαζάνης, καθώς και πολλοί παλαιοί και νέοι απόφοιτοι με μέλη των οικογενειών τους, όπως και πολλοί φίλοι.

* * *

Ο γράφων επισημαίνει την ασεβή βεβήλωση της προτομής του ευεργέτη που ανεγέρθηκε από τον Σύλλογο των Αποφοίτων στο Πάρκο «Λιθαρίτσια», από την οργάνωση της ΑΝΑΡΧΙΑΣ, δεν γνωρίζω για ποιον ακριβώς λόγο και καλώ κάθε αρμόδιο, μηδέ του Δ.Σ. του Συλλόγου εξαιρουμένου, να επιληφθούν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Γι-Πας)