Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός - Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού

on .

pita

• Το έργο που επιτελεί διαχρονικά ο Μορφωτικός, Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού εξήραν, κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του κοινοτικού γραφείου, οι εκπρόσωποι των φορέων που παραβρέθηκαν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από το πλούσιο πολιτιστικό αποτύπωμα που αφήνει στο χωριό ο Σύλλογος μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις, φέρει και τον τίτλο «Αιμοδοτικός» και είναι πολύ σημαντικό που εδώ και χρόνια όσοι συμμετέχουν, δίνουν αίμα για να σώζουν ζωές. 

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωάννης Τσίμαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και περιβάλλοντος Βασίλης Γοργόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι Ευ. Πρέντζας και Θ. Γιωτίτσας, ο πρόεδρος της Τ.Κ Κουτσελιού Σ. Ντόβας και άλλοι. 

Μεταξύ των χαιρετισμών που έγιναν, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στάθηκε στην αργή εξέλιξη του έργου της αναπαλαίωσης του παλιού δημοτικού σχολείου Κουτσελιού κατά την περασμένη δημοτική περίοδο, αλλά και στον στόχο να ολοκληρωθεί το έργο, ώστε το να γίνει ένας χώρος πολιτισμού που θα φιλοξενεί δράσεις και άλλων χωριών. 

Βιβλίο για το Κουτσελιό… 

Κατά την ομιλία της, η πρόσφατα εκλεγείσα πρόεδρος του Μορφωτικού, Πολιτιστικού και Αιμοδοτικού Συλλόγου Κουτσελιού Ελπινίκη Κονταξή αναφέρθηκε στην έκδοση του πρώτου βιβλίου.

Στη συνέχεια έγινε έκκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος τόσο στις δραστηριότητες που ήδη λαμβάνουν χώρα στο Κουτσελιό, όπως η χορωδία και το χορευτικό, ενώ προτάθηκαν δράσεις για παιδιά και ενήλικες όπως χειροτεχνίες, κουκλοθέατρο, θεατρική ομάδα και η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών.