Στα Γιάννενα το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο «Γυναίκες και Ελληνισμός»

on .

SYNEDRIO GYNAIKON FOOD FOR THOUGHT

 Δυναμικά στον «χάρτη» του συνεδριακού τουρισμού μπαίνουν ολοένα και περισσότερο τα Γιάννενα, τα οποία τον προσεχή Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσουν ένα κορυφαίο συνέδριο που αναμένεται να συσπειρώσει τις απανταχού Ελληνίδες.

Στην πόλη των θρύλων και των παραδόσεων θα χτυπήσει δυνατά τον Σεπτέμβριο η «καρδιά» ενός σημαντικού κομματιού της ελληνικής ομογένειας, καθώς θα γίνει το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών και Ελληνισμού, μετά από πρωτοβουλία του δικτύου Food For Thought Network Inc. (FFTN) με έδρα της Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, στοχεύει να καλλιεργήσει τη σύνδεση, να προτάξει την κοινή κληρονομιά και να ενισχύσει το πολιτιστικό υπόβαθρο που ξεπερνά τα σύνορα, φέρνοντας κοντά τις Ελληνίδες της διασποράς με αυτές της Ελλάδας. 

Πολλαπλά οφέλη…

Αξίζει να σημειωθεί πως η διεξαγωγή ενός συνεδρίου με γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο θα προβάλει την περιοχή μας παγκοσμίως και θα πρόκειται για ένα γεγονός διεθνούς κύρους και βεληνεκούς, από το οποίο στα Γιάννενα μόνο θετικό αποτύπωμα μπορεί να υπάρξει. Οπωσδήποτε θα δοθεί τονωτική ένεση στα καταλύματα της περιοχής, στα καταστήματα εστίασης, ενώ θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε αρκετά μέρη του Νομού, όπως Νησί, Μέτσοβο, Ζαγόρι, παράλια της Ηπείρου κι αλλού, μιας και οι συμμετέχουσες και οι επισκέπτες για το συνέδριο θα θελήσουν να αποδράσουν σε κοντινά μέρη. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα Γιάννενα βρίσκονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διεξαγωγή συνεδρίων που αφορούν τις επιστήμες, την καινοτομία, τη γαστρονομία, την αυτοδιοίκηση κι άλλα.

Στην τελική ευθεία…

Στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Ιανουαρίου, τα μέλη της Επιτροπής του FFTN εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στις πρώτες 20 δυναμικές γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή στο Συνέδριο, πλήρωσαν τα τέλη εγγραφής τους και υπέβαλαν περιλήψεις ανακοινώσεων. «Είχαμε πάνω από 120 προεγγραφές και θέλουμε τώρα οι γυναίκες να επωφεληθούν από την έγκαιρη εγγραφή και να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο Εναρκτήριο Παγκόσμιο Συνέδριο «Γυναίκες και Ελληνισμός», τώρα», δήλωσε η ιδρύτρια και πρόεδρος του Δικτύου, κα Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου. 

Το τετραήμερο συνέδριο θα είναι μια γνήσια εμπειρία ενδυνάμωσης για τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνοντας ομιλίες, ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε πάνελ, επιχειρηματικές ευκαιρίες, περιηγήσεις στην Ήπειρο και πλούσια ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ομοϊδεατών. «Η εκδήλωση υπόσχεται να αποτελέσει μια αξιοσημείωτη εμπειρία, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης της γλώσσας και του πολιτισμού», είπε η κα Αθανασίου – Ιωάννου.

- Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο «Γυναίκες και Ελληνισμός», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δικτύου www.fftn.org.au. Ερωτήσεις και απορίες μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..