Τα Γιάννενα τιμούν τον Πολιούχο τους Αγ. Γεώργιο

on .

AGIOS GEORGIOS PLATEIA PARGHS

• Με λαμπρότητα θα τιμήσουν και φέτος τα Γιάννενα τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων θα βρεθεί ο Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου στην πλατεία Πάργης, ενώ αύριο, ανήμερα του εορτασμού, κλειστά θα παραμείνουν στην πόλη των Ιωαννίνων τα καταστήματα και τα σχολεία.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα, Τρίτη με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου στις 7 π.μ. 

Στις 4 μ.μ. θα γίνει η μεταφορά της Εικόνας του στην Κεντρική Πύλη του Κάστρου, όπου και μαρτύρησε,θα ακολουθήσει δέηση και η εικόνα θα μεταφερθεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, ενώ στις 5 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Ιωαννίνων όπου βρίσκεται ο τάφος του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. 

Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στον φερώνυμο ναό της Πλατείας Πάργης και στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, αύριο, Τετάρτη και ώρα 7 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ναό του και στις 10:30 π.μ. θα ακολουθήσουν η λιτανεία των Λειψάνων του Αγίου και η εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. 

Στις 5 μ.μ., της ίδιας ημέρας θα γίνει Ιερά παράκληση στον Σεπτό Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Τέλος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, μεθαύριο, Πέμπτη,  στις 7 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στις 5 μ.μ. θα ακολουθήσουν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου και επιστροφή των λειψάνων του στον Ναό του πολιούχου στην Πλατεία Πάργης.