Στα Γιάννενα αύριο κορυφαίοι παράγοντες της διασποράς!

on .

IOANNINA ROLOI

Στα Γιάννενα φτάνουν αύριο και θα παραμείνουν και την ερχόμενη Δευτέρα, Έλληνες βουλευτές και κοινοβουλευτικοί παράγοντες της διασποράς προερχόμενοι από διάφορες χώρες του πλανήτη, στις οποίες υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο.

Πρόκειται για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, η καθιερωμένη συνεδρίαση της οποίας, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. θα υποδεχθεί εξάλλου στα Γιάννενα ως οικοδεσπότης ο κ. Τασούλας.

Συνάντηση με φορείς

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δ.Σ. της Παγκ. Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, μεθαύριο, Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα συνάντηση εργασίας με τοπικούς φορείς. Η συνάντηση, όπως έκανε γνωστό χθες ο Δήμος Ιωαννιτών, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ώρα 10:30 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Σημαντικά θέματα

Όπως έγραψε αποκλειστικά την περασμένη εβδομάδα ο «Π.Λ.», στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε. στην πόλη μας πρόκειται να τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν αφενός την Ήπειρο και αφετέρου γενικότερα τον ελληνισμό της διασποράς. 

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθούν οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις σε συνάρτηση με την πολύκροτη υπόθεση του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρυ, αλλά και προβλήματα που ανακύπτουν για τις αντίστοιχες ελληνικές κοινότητες από τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η Ένωση να συμβάλλει στην προώθηση πρωτοβουλιών που θα αφορούν στη στενότερη οικονομική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία με τις χώρες στις οποίες πολιτεύονται τα μέλη της.

Σημειώνεται πως η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Πα.Δ.Ε.Ε., τα μέλη του οποίου φτάνουν αύριο στα Γιάννενα, αποτελούν οι: Λεωνίδας Ραπτάκης, πολιτειακός γερουσιαστής στο Ρόουντ Άιλαν των ΗΠΑ και Πρόεδρος της Ένωσης, Έφη Τριανταφυλλοπούλου, μέλος του Κοινοβουλίου του Οντάριο στον Καναδά και Α΄ Αντιπρόεδρος, Στηβ Γεωργανάς, μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας και Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Άννυ Κουρτάκη, μέλος του Κοινοβουλίου του Κεμπέκ στον Καναδά και Ταμίας, Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής της Αλβανίας, Μαριέττα Καραμανλή, βουλευτής της Γαλλίας, Νικόλ Κλαρίδη, εκπρόσωπος της Πολιτείας του Κονέκτικατ των ΗΠΑ και Στέφαν Παππάς, πολιτειακός γερουσιαστής του Γουαιόμιγκ των ΗΠΑ.