«Αγαπητή Μαρία» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο

on .

KALLAS

• Mουσικό αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας με τίτλο «Αγαπητή Μαρία» θα παρουσιάσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Συμμετέχουν: Διονύσης Μελογιαννίδης, τενόρος (χειρισμός και επεξεργασία βίντεο), Όλγα Μπαλωμένου, σοπράνο (διενέργεια συνεντεύξεων), Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιανίστα και Μαρία Τσιρώνη, σοπράνο (διενέργεια συνεντεύξεων). Σημειώνεται πως το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

 Για το αφιέρωμα θα προβληθεί ένα πρωτότυπο δημοσιογραφικό μουσικό magazino με σύντομες συνεντεύξεις από καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μαέστρους, σκηνοθέτες κ.λ.π.), που βρίσκονται στην αιχμή της εγχώριας και ευρωπαϊκής οπερατικής παραγωγής. Οι εν λόγω καλλιτέχνες θα κληθούν να μιλήσουν για την τέχνη τους και την επίδραση που άσκησε πάνω τους η Μαρία Κάλλας. Παράλληλα θα ερμηνευτούν άριες και ντουέτι του στάνταρ ρεπερτορίου όπερας. Έτσι, οι θεατές να γνωρίσουν την Κάλλας και την τέχνη της με ένα ζεστό, ανθρώπινο τρόπο, μέσα από την εμπειρία και την κατάθεση ψυχής σημαντικών επαγγελματιών του χώρου, και μέσα από τη μουσική ερμηνεία έργων, τα οποία η Κάλλας ανέδειξε με αξιοθαύμαστο τρόπο.