43 αριστούχοι από Ήπειρο και όμορους νομούς βραβεύτηκαν από την Eurobank

on .

EUROBANK BRABEYSH

Την ηθική αναγνώριση και την οικονομική επιβράβευση από την Eurobank αποκόμισαν 44 συνολικά αριστούχοι απόφοιτοι λυκείων κατά τη διάρκεια μιας όμορφης εκδήλωσης που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Παιδεία».

Οι 43 αριστούχοι από τις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων (17), Άρτας (7), Θεσπρωτίας (5), Πρέβεζας (3), Λευκάδας (4) και Κέρκυρας (7) που ξεχώρισαν με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τιμήθηκαν στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Εκτός από τους αριστούχους μαθητές των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων, η Eurobank βράβευσε και αριστούχο απόφοιτο Λυκείου από τις Κυκλάδες που σπουδάζει πλέον στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα. Το χρηματικό ποσό που έχει διατεθεί όλα αυτά τα χρόνια αγγίζει τα 20 εκατομμύρια!

Παράδειγμα ήθους - αγωνιστικότητας

Στο περιθώριο της χθεσινής τελετής βράβευσης, το στέλεχος της Eurobank και επικεφαλής καταστημάτων Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Πλας ανέφερε πως η βράβευση αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών των αριστούχων. Αφού συνεχάρη τους ίδιους και τις οικογένειές τους, χαρακτήρισε τα παιδιά παράδειγμα ήθους, αγωνιστικότητας, δύναμης τόσο για τους μεγαλύτερους όσο και για τις νεότερες γενιές. Ακόμη, ανέφερε πως οι δράσεις που σχεδιάζονται από την Τράπεζα αφορούν τόσο την παιδεία, όσο και διάφορα ζητήματα όπως το δημογραφικό.

Τα Λύκεια που βραβεύτηκαν…

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε αριστούχος μαθητής με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. 

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων βραβεύτηκε το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων που διακρίθηκε για πέμπτη φορά στα πλαίσια του προγράμματος. Στην Π.Ε. Άρτας βραβεύτηκε για τέταρτη φορά το ΕΠΑΛ Άρτας, στην ΠΕ Θεσπρωτίας για 13η φορά το 1ο ΓΕΛ Θεσπρωτίας και στην ΠΕ Πρέβεζας το 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας. Στις περιφερειακές ενότητες των Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα στην ΠΕ Λευκάδας βραβεύτηκε το ΓΕΛ Νυδρίου, ενώ για έκτη φορά βραβεύτηκε στην Π.Ε. Κέρκυρας το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας.

Παρουσίες - χαιρετισμοί

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μάξιμου αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τραϊκάπης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Αϊβατίδης, η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτα Καντή, η διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας. 

Στον χαιρετισμό του ο αρχιμανδρίτης Χρ. Τραϊκάπης συνεχάρη την Τράπεζα για τα 21 χρόνια δημιουργικών πρωτοβουλιών, ενώ ο I. Αϊβατίδης χαρακτήρισε σημαντικό το θεσμό της Eurobank που επιβραβεύει τους αποφοίτους. Η Αντιπρύτανης Παναγιώτα Καντή συνεχάρη τα παιδιά για τις υψηλές επιδόσεις και την Τράπεζα που δίνει το πρώτο οικονομικό στήριγμα στους νέους φοιτητές, αναγνωρίζοντας πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν μέσα από δύσκολες συνθήκες όπως η πανδημία, ενώ η Μ. Μπέση χαρακτήρισε πρωταγωνιστές τους μαθητές για την επίπονη και επίμονη προσπάθεια που κατέβαλλαν.

Χαιρετισμό έστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.