Τα πανάκριβα ταχυδρομικά τέλη βάζουν λουκέτο στις εφημερίδες των αποδήμων!

on .

EFHMERIDES1

Η υπέρογκη αύξηση των ταχυδρομικών τελών οδηγεί με βεβαιότητα στο κλείσιμο των μικρών εφημερίδων Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων που εκτός του αυξημένου εκδοτικού κόστους, επιβαρύνονται υπέρμετρα και για την αποστολή τους. 

Οι σημαντικές αυξήσεις από τα ΕΛΤΑ έπληξαν οικονομικά φορείς, σωματεία, συλλόγους, αδελφότητες, ομοσπονδίες που υποχρεώνονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ταχυδρομήσουν έντυπα, αλλά και εφημερίδες.

Όπως τονίζει η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Σ.Ε), τα φουσκωμένα τιμολόγια προκαλούν σοβαρό πλήγμα στις εφημερίδες της Ηπειρωτικής αποδημίας, αφού δυσκολεύονται να πληρώσουν τα πανάκριβα τέλη για την αποστολή της εφημερίδας τους στα μέλη ή τους εγγεγραμμένους συνδρομητές.

 Διέκοψαν την έκδοση!

Χαρακτηριστικό ότι οι αυξήσεις των τιμοκαταλόγων των ΕΛΤΑ δυσχεραίνουν το έργο των Πολιτιστικών Σωματείων και Αδελφοτήτων, είναι το γεγονός ότι Αδελφότητα -μέλος της ΠΣΕ- πλήρωσε στα ΕΛΤΑ για την ταχυδρόμηση κάθε φύλλου εφημερίδας στους συνδρομητές εσωτερικού 0,75 ευρώ το Σεπτέμβριο 2023, έναντι 0,42 ευρώ που είχε πληρώσει τον περασμένο Μάιο!

Να σημειωθεί πως η κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας που επιβλήθηκε την εποχή του πρώτου μνημονίου, ανάγκασε αρκετά σωματεία - μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Αδελφότητες, Ενώσεις κλπ.) να διακόψουν την έκδοση της εφημερίδας, για τον απλό λόγο ότι αδυνατούσαν να πληρώσουν τα φουσκωμένα ταχυδρομικά τέλη αποστολής στους συνδρομητές. 

 Κυψέλη ενημέρωσης…

Αναμφίβολα, τα εμπόδια που μπαίνουν στην έκδοση ή στην ταχυδρόμηση των εφημερίδων, πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για να πάρουν κάθε μέτρο ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία οι εφημερίδες και τα περιοδικά που εκδίδονται από Αδελφότητες, Συλλόγους, Ομοσπονδίες και άλλους φορείς, αφού αποτελούν δίαυλο επικοινωνίας με τους απανταχού απόδημους. 

Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» εκδήλωσε την πρόθεσή της να θέσει άμεσα το ζήτημα στο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για κινητοποίηση των αποδήμων Ηπειρωτών, ώστε να επανέλθει η ταχυδρομική ατέλεια για εφημερίδες που εκδίδονται από τα σωματεία της Ηπειρωτικής αποδημίας.