Πολλοί ήταν οι επισκέπτες στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

on .

EKTHESH PROIONTON

• Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν επί ένα τετραήμερο από την Πλατεία Μαβίλη και την 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων “Go Local”, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά προϊόντα, να τα δοκιμάσουν, αλλά και να τα προμηθευθούν απευθείας από τους παραγωγούς, οι οποίοι αναδεικνύονται στους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες, με «πρωταγωνιστές» τοπικά προϊόντα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε μαγειρικές προτάσεις - food tasting από το Δημόσιο ΙΕΚ και την Ένωση Γαστρονομίας Ηπείρου, δημιουργική απασχόληση παιδιών από την παιδαγωγό Τζένη Ράπτη, ενημερωτική και εκπαιδευτική εκδήλωση για την τρούφα από τον «Τρουφόκυκλο», παραγωγή ποτών με τοπικά προϊόντα - cocktail tasting από τον mixologist Tάσο Μάντο και παραδοσιακές γευστικές απολαύσεις από τις γυναίκες του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μπάφρας «Η Αγία Παρασκευή». Χορευτές του εν λόγω Συλλόγου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την Έκθεση.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών επαίνων στους παραγωγούς που συμμετείχαν στην Έκθεση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκη Χρυσοστόμου, ο οποίος ευχήθηκε η τέταρτη διοργάνωση να είναι ευρύτερη.