Το «Διάζωμα» αποτιμά την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχ. Θέατρα της Ηπείρου

on .

ARXAIO THEATRO

• H πρώτη επίσημη αποτίμηση της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «Διάζωμα» που υπήρξε ο κινητήριος «μοχλός» για την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου και άλλους φορείς.

Η 16η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε μνημεία της Άρτας όπως το αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας και ο ναός της Παρηγορήτισσας, περιηγήσεις στα Γίτανα Θεσπρωτίας, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, στην αρχαία Νικόπολη και στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης. Σε όλες αυτές τις στάσεις τους επισκέπτες θα υποδεχθούν εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπως οι Αντιπεριφερειάρχες Ιωαννίνων Κων/νος Σιαράβας, Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, Φιλιατών Σπύρος Παππάς, Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης κ.α.. Το δε κύριο μέρος των εργασιών της θα λάβει χώρα την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στη Φιλιππιάδα.

*Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το κύριο μέρος των εργασιών της συνέλευσης την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά, μέσω του συνδέσμου https://diazoma.onezero.gr/.