Αυξημένο ενδιαφέρον για το νέο Πρόγραμμα Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

ERASMUS PANEPISTHMIO 19 5 23

• Ενημερωτική συνάντηση - παρουσίαση (Info-Day) για την Προκήρυξη του Σχεδίου 2023 του προγράμματος Erasmus+ έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η συνάντηση εργασίας με τους Τμηματικώς Υπευθύνους για το Erasmus+. 

Ενόψει της Προκήρυξης για το Σχέδιο 2023 για ‘Κινητικότητες με σκοπό τις Σπουδές και την Πρακτική Άσκηση’, φοιτητές του Πανεπιστημίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να επιλύσουν απορίες που αφορούν στη συμμετοχή και υλοποίηση της κινητικότητας μέσω του προγράμματος. 

Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Διά Βίου Μάθησης Καθηγητής Ξενοφών Μπήτσικας προσκάλεσε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος Erasmus+, διατυπώνοντας τη βούληση του Ιδρύματος για αύξηση της κινητικότητας των φοιτητών. Στη διαδραστική ενημέρωση παραβρέθηκαν επίσης οι Τμηματικώς Υπεύθυνοι Erasmus+ Ε. Ντζάνη, Καθηγήτρια Ιατρικής και Κ. Γεωργαντά, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, η Μ. Ντίνου και ο Σ. Κάμτσιος, μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Τμημάτων Νηπιαγωγών και Ψυχολογίας, αντίστοιχα και η Ε. Κατσαδήμα, μέλος Ε.ΤΕ.Π του Τμήματος Νηπιαγωγών.

Σε δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση εργασίας με τους Τμηματικώς Υπευθύνους Erasmus+, με τη συμμετοχή της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννας Μπατιστάτου, του Αντιπρύτανη Ξ. Μπήτσικα, του Μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης Αικατερίνης Πλακίτση και της Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Πολυξένης Παγγέ. Επίσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμ. Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σ. Σούλης, ο Πρόεδρος του Τμ. Νοσηλευτικής Στ. Μαντζούκας, τα μέλη ΔΕΠ Σ. Αγαθόπουλος, Ε. Ντζάνη Λ. Παληός, Σ. Χατζηκακού, Α. Τατσιώνη, Ε. Τόκη, Ι. Ζαβολέας, Ε. Λεοντσίνη, Π. Σαλαμαλίκη, Φ. Καρακατσάνη, Α. Κατσαμπέκης, Δ. Έξαρχος, Α. Γεωργαντά, το μέλος Ε.Ε.Π.  Θ. Τσελίγκα, τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. Σ. Κάμτσιος και Χ. Σταύρου και το μέλος Ε.ΤΕ.Π. Χ. Ματσούκας, οι οποίοι έθεσαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση του προγράμματος Erasmus+, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών για την αύξηση και την αποτελεσματικότερη οργάνωση της κινητικότητας σε επίπεδο Τμημάτων.