Μία λιτή εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Σέλτσου

on .

SELTSO

•Συνολικά 219 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από εκείνο το φοβερό διήμερο του Απριλίου  του 1804 που συντελέστηκε το Ολοκαύτωμα  των  Σουλιωτών  στο Σέλτσο, σημερινές Πηγές Άρτας, ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη. 

Για να τιμηθεί η ημέρα ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη με την Τοπική Κοινότητα Πηγών και την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας πραγματοποίησαν  μια λιτή εκδήλωση με επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο της Μονής  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων έπεσαν για την ελευθερία μας. Πλήθος πιστών και επίσημοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως, αλλά και να αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής στους Σουλιώτες που μαρτύρησαν. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης με σεβασμό στον ένδοξο χώρο του Σέλτσου, όλοι απέτισαν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης για τους υπέρ χιλιοδιακοσίους Σουλιώτες και Ραδοβιζινούς με επικεφαλής τους Νότη και Κίτσο Μπότσαρη που έστησαν εκεί τον Απρίλιο του 1804 νέο υπέρτερο Ζάλογγο και ένα πρώιμο Μεσολόγγι.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, η Βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς κ.α..