Συνεκθέτης του ΕΟΤ η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Τελ – Αβίβ

on .

EKTHESH

• Με θετικά αποτελέσματα επέστρεψε από το Ισραήλ η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στην 29η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ  (International Mediterranean Tourism Market) του Τελ – Αβίβ, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ανατολικής Μεσογείου. 

Η Ήπειρος αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς τουρίστες, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και στα παράλια. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και  εκπροσώπων των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων του Ισραήλ, οι οποίοι είχαν Β2Β συναντήσεις με ξενοδόχους και επαγγελματίες τουριστικών δραστηριοτήτων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν ως συνεκθέτες στο περίπτερο της.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε, όπως ήταν φυσικό, η επικείμενη έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του Τελ Αβίβ με τα Ιωάννινα, η οποία ξεκινά την Τετάρτη 17 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. 

Η απευθείας πτήση, ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου κι ανοίγει νέες προοπτικές για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και την τοπική οικονομία. Ήδη ταξιδιωτικά γραφεία της Ηπείρου και ξενοδόχοι συμφώνησαν συνεργασίες με tour operators του Ισραήλ, για την προσφορά τουριστικών πακέτων για τη χρονιά που διανύουμε, εξέλιξη η οποία δείχνει στην πράξη ότι οι στοχευμένες ενέργειες και η συλλογική προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια αποδίδει καρπούς.

Τα στελέχη της Περιφέρειας (Σωτήρης Λώλης- Αρετή Στασινού), παρουσίασαν την Ήπειρο ως τον προορισμό 4 εποχών, το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τις  υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές, τις πολλές και διαφορετικές επιλογές για δραστηριότητες στη φύση και την τοπική γαστρονομία.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, φιλοξενήθηκαν ο Δήμος Ιωαννιτών, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γιώργο Λώλη, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, Επιμελητηρίων, Ενώσεων ξενοδόχων και επαγγελματιών του κλάδου όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σημαντική βοήθεια στις επαφές και στην προβολή της Ηπείρου προσέφερε για άλλη μια φορά με την παρουσία της  η κ. Αλέγρα Μάτσα εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας των Ιωαννίνων.