Στις 22 Ιανουαρίου η «Πίτα του Ηπειρώτη»

on .

PITA TOY HPEIROTH 26 1 2020

• Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Ιανουαρίου και ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκδήλωση που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της  Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο.

Φέτος συμμετέχουν εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο, και 1.500 χορευτές, πλήθος Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, η χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσιου, το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και οι «Ισοκράτισσες». 

Την όλη εκδήλωση κοσμεί με τη συμμετοχή του ο πατριάρχης της Ηπειρώτικης μουσικής Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς. Επιπλέον συμμετέχουν οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Αντώνη Κακούρη, Δημήτρη Κώτσικα, οι Λαλητάδες και του Τάσου Μαγκλάρα. 

Θα τραγουδήσουν: Σάββας Σιάτρας, Παγώνα Αθανασίου, Γιάννης Καψάλης, Αφοί Κόντη,  Κώστας Λεοντίδης, Ανδρέας Μετσοβίτης, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, Κωνσταντίνα Τούνη, Ελευθερία Χαραλάμπους, Χρήστος Πότσης.

Ουσιαστική είναι και η συμμετοχή των καλλιτεχνών: Δόκιμος Χαραλάμπους, Ιωάννα Χαραλάμπους, Πετράκης Χαλκιάς, Ναπολέων Μιχ. Δάμος και Τρύφων Αναστασίου. 

Το μουσικό πρόγραμμα είναι διανθισμένο από ιστορικά και λαογραφικά κείμενα του Νίκου Ζέκη και Χρήστου Τούμπουρου και θα παρουσιάσει η Μαρίκα Γκόνη. 

Είσοδος Ελεύθερη.