Στην Αθήνα θα εκθέσει έργα του ο Θ. Παπαγιάννης

on .

EKTHEMATA PAPAGIANNH

• Έργα της τελευταίας πενταετίας θα εκθέσει ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης από 27 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου στη Γκαλερί «Εικαστικού Κύκλου» στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη. 

«Minima Moralia» την ονόμασε ο ιστορικός Τέχνης και ομότιμος καθηγητής  Ε.Κ.Π.Α, κ. Μάνος Στεφανίδης που είναι ο «κιουρέιτορ» της έκθεσης. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα σε διάφορα υλικά, με βασικό την κεραμική της τελευταίας πενταετίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το βιβλίο για τη δουλειά του «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ» των εκδόσεων Νίκα.

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης γεννήθηκε το 1942 στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Σπούδασε υπότροφος στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, στα νεότερα υλικά της γλυπτικής. Με sabbatical  έζησε στη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει 50 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον ανώτερο ταξιάρχη του  Φοίνικα. Από την Ακαδημία Αθηνών με το αργυρό μετάλλιο. Το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων φέρει το όνομά του. Είναι  Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δίδαξε για 39 χρόνια στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών. 

Σήμερα είναι  Ομότιμος Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ. Το 2009 ίδρυσε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.