Εορτάστηκε η μνήμη του ιδρυτή Μονής Γηρομερίου

on .

GHROMERI

• Μέσα σε κλίμα κατάνυξης,  με την παρουσία πολλών πιστών από τη Θεσπρωτία και όχι μόνο,  την δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου εορτάστηκε στη Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας η μνήμη του ιδρυτή και κτήτορά της οσίου Νείλου του Εριχιώτη  (1228 - 1334).

Στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο καθηγούμενος αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, πλαισιούμενος,  από τον αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Αράπη, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κίτρους (που είναι εγγεγραμμένος στα μοναχολόγια της Μονής Γηρομερίου), τον αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο και κληρικούς της Μητροπόλεως Παραμυθίας. 

Στο κήρυγμα, από τον π. Σεβαστιανό, επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων,  με αφορμή το βίο του οσίου Νείλου, που ήταν ένας ασκητής με πολλές αρετές κοσμούμενος,  ότι όσοι δεν απειθούν στο Θεό και υπακούνε στο θέλημά του, όπως έκανε ο εορταζόμενος άγιος, μένουν στον αιώνα. Η μνήμη τους ζει και διατηρείται αιώνια. Και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Και η τιμή και η δόξα του Θεού είναι δική τους. Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε προσφορά κεράσματος, αλλά και τράπεζα, όπου ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ ανέγνωσε ωφέλιμες σκέψεις. Όλα άρτια οργανωμένα.

Η.Μ.