Μαθητές έξι Ευρωπαϊκών σχολείων σε εκπαιδευτική συνάντηση στα Γιάννενα

on .

SYNANTHSH ZOGRAFEIO

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τέταρτης εκπαιδευτικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο: “SmARTourism”, που διοργάνωσε στα Γιάννενα το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής το και στην οποία συμμετείχαν 40 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί από έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο ήρθαν σε επαφή με τους συμμαθητές τους από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Τουρκία, ανέπτυξαν πνεύµα συνεργασίας και συλλογικότητας, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, εξάσκησαν την Αγγλομάθεια τους και τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Επίσης, πρόβαλαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τις ομορφιές των Ιωαννίνων, καθώς και το video που ετοίμασαν για γνωστό ξενοδοχείο 5 αστέρων της περιοχής. 

Επιπλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό ξεναγήθηκαν σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ήρθαν σε επαφή με έγκριτους τοπικούς φορείς από το χώρο του τουρισμού, γνώρισαν την τοπική γευσιγνωσία, την τοπική μουσική παράδοση και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας.

Στην τελετή λήξης της εκπαιδευτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρός του Άκης Παπαρούσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης και το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Βασίλης Πατερούσης, ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς το τουριστικό και ξενοδοχειακό προφίλ της περιοχής. Στη διάρκεια των εκπαιδευτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Κων/νος Κυρίτσης παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό, τα Γιάννενα ως έναν τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.