«Μια Γιορτή στου Νουριάν» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

on .

afisa

• Την επανέναρξη της Παιδικής του Σκηνής έπειτα από τρία χρόνια παύσης λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνως το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η επιστροφή γίνεται με το θεατρικό έργο «Μια Γιορτή στου Νουριάν» του VolkerLudwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, στο Καμπέρειο Θέατρο και στη συνέχεια θα παίζεται καθημερινά για σχολεία.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΠΕΘΕ, αντιλαμβανόμενο την σημαντικότητα που κατέχει το κοινό της Παιδικής Σκηνής και αποδίδοντας σε αυτό ιδιαίτερη σημασία, αποσκοπεί να προσεγγίσει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα δια μέσου της θεατρικής πράξης. Έτσι, το έργο «Μια Γιορτή στου Νουριάν» προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.

Οι συντελεστές 

Μετάφραση / Διασκευή / Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι. Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Λιούτσια. Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Αλεξάνδρα Σιάφκου - Αριστοτέλης Καρανάνος. Τραγούδι παράστασης: ActiveMember. Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος. Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης. Παίζουν οι: Γιώργος Ιωσηφίδης, Σπύρος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Μούστας, Ναταλία Πήδουλα, Ηρώ Χαλκίδη, Χρήστος Χρήστου.

• Τα εισιτήρια για την πρεμιέρα κοστίζουν 10 ευρώ η γενική είσοδος, 5 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, στρατευμένους, πολύτεκνους, πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ και άνεργους.