Δώδεκα φωνητικά σύνολα στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ιωαννίνων

on .

festibal syn typoy 2

• Με τη συμμετοχή δώδεκα χορωδιών και φωνητικών συνόλων θα πραγματοποιηθεί το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων. 

Οι δώδεκα χορωδίες του Νομού Ιωαννίνων, εκ των οποίων έξι θα παρουσιαστούν σήμερα και άλλες έξι αύριο, θα ταξιδέψουν το κοινό στον υπέροχο κόσμο της χορωδιακής μουσικής και θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει από τα μουσικά σύνολα γνωστές και αγαπημένες μελωδίες. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ο Οδ. Πότσης

Με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην κεντρική πλατεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Οδυσσέας Πότσης ανέφερε πώς μετά από δυο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας, δίνεται η δυνατότητα να απολαύσει ο κόσμος τα υπέροχα μουσικά ακούσματα από τα 12 φωνητικά σύνολα που ενεργοποιούνται στο Νομό.

Ο Στ. Ντόβας

Ο δημοσιογράφος- συντονιστής του 1ου χορωδιακού φεστιβάλ Στέφανος Ντόβας τόνισε πώς στόχος είναι τα χορωδιακά και φωνητικά σύνολα της περιοχής μας να δραστηριοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πιο μακριά. 

Παράλληλα έκανε λόγο για μία σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θέτει τα θεμέλια ώστε το 1ο χορωδιακό φεστιβάλ να αποτελέσει το εφαλτήριο προκειμένου να «ξεπηδήσουν» κι άλλες δραστηριότητες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Οι συμμετέχοντες...

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν η Βυζαντινή Χορωδία Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, η Χορωδία Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου, η Νεανική Χορωδία Δήμου Κόνιτσας, η Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Κόνιτσας, ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», το Χορωδιακό Σύνολο «Νέες Τέχνες» Ωδείου Ars Nova, η Χορωδία «Ανάσπαλτος Πατρίδα» Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Ηπειρωτικό Πολυφωνικό Σύνολο Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμας», η Χορωδία Κουτσελιού «Η παρέα μας», ο Σύλλογος Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού «Ήνορο» και η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ