Στα Γιάννενα η Κινητή Μονάδα για δωρεάν μαστογραφίες

on .

sin tipou

• Η Κινητή Μονάδα Μαστρογράφου θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων από 4 έως και 7 Ιουνίου, ώστε να δώσει την δυνατότητα σε 300 περίπου γυναίκες να κάνουν δωρεάν εξέταση.

Η πρωτοβουλία είναι του αθλητικού συλλόγου «Γιάννενα, Γυναικείο Ποδόσφαιρο» και με την συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η Κινητή Μονάδα θα βρεθεί και στους Δήμους Ζίτσας και Μετσόβου. Ο αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κώστας Παύλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο, τόνισε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Παύλου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 30 ετών κι αφού πάλεψε με τον καρκίνο. Ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Τσίντας ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για το συγκεκριμένο εγχείρημα. «Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου χάρη σε ελάχιστους ανθρώπους έχει καταφέρει να αγωνίζεται στην πρώτη εθνική. Θα θέλαμε περισσότερη στήριξη από τους φορείς γιατί ο αθλητισμός είναι κομμάτι της κοινωνίας» σημείωσε. Η πρωτοβουλία για την παρουσία της Κινητής Μονάδας στηρίζεται οικονομικά από το Μητρώο Εθελοντών του Δήμου. Η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Μαμακή υπογράμμισε ότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές. Με την Κινητή Μονάδα θα δοθεί η δυνατότητα σε 300 περίπου γυναίκες να κάνουν δωρεάν έλεγχο.

Η Μονάδα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες άνω των 40 ετών που δεν έχουν πραγματοποιήσει μαστογραφία τουλάχιστον για έναν χρόνο. Για μία σημαντική πρωτοβουλία έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης σημείωσε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων που πρέπει να βρει κι άλλους μιμητές.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους απευθυνόμενες στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου και στον τηλεφωνικό αριθμό 26510 61598.