Προκηρύχθηκε ο 34ος Παγκόσμιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής από τη Λέσχη Λάιονς

on .

ZOGRAFIKH PINELA

• Τον 34ο παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας για την ειρήνη για μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών με θέμα «Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι» προκηρύσσει η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς.
Στον περυσινό 33ο διαγωνισμό, παρά την πανδημία, πήραν μέρος δεκάδες χιλιάδες μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών από όλο τον κόσμο και το πρώτο βραβείο κατέκτησε η Yue Zheng, μια 13-χρονη μαθήτρια από την περιοχή Dalian της Κίνας. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο έργο παρουσίασε η 12-χρονη Αννούλα Λευκαρίτη από το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς της Λάρνακας. Στα Γιάννενα την πρώτη θέση στη βαθμολογία της επιτροπής κατέλαβε το έργο της Κωνσταντίνας-Ειρήνης Κωνσταντή μαθήτριας της Στʹ τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου.
Oι όροι του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής:
- H αφίσα πρέπει να έχει διαστάσεις από 33x50 εκατοστά μέχρι 50x60 εκατοστά.
- Tα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: χαρτόνι που να μπορεί να γίνει ρολό και για το χρωματισμό μολύβια, κηρομπογιές, πέννες, μαρκαδόροι, ή νερομπογιές.
- Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες.
- Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής.
- Δεν επιτρέπεται να επικολληθεί ούτε να γραφεί τίποτα πάνω στο έργο.
-Δεν επιτρέπεται η πλαστικοποίηση των έργων.
Tα έργα που θα επιλεγούν θα περάσουν από 3 στάδια κρίσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πριν φθάσουν στο τελικό. Στο τελικό στάδιο θα αναδειχθούν 24 νικητές. O πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με συνοδούς τους γονείς του ή δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του, για μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Μάρτιο του 2022. Εκεί την ημέρα των Λάιονς, θα του επιδοθεί χρηματικό βραβείο ύψους 5.000$ και αναμνηστική πλακέτα με το όνομά του. Oι υπόλοιποι 23 νικητές θα λάβουν χρηματικό βραβείο 500$ ο καθένας και πιστοποιητικό επιτυχίας.
Tα έργα δεν επιστρέφονται και μπορούν να ανατυπωθούν από τη Διεθνή Oργάνωση Λεσχών Λάιονς.
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι μαθητές, μπορούν να παραδώσουν τα έργα τους στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνοχώρος», Ζυγομάλλη 16, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και ώρες 10:00 – 13:00.
Ειδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους Τεχνικών θα κρίνει τα έργα και θα επιλέξει το καλύτερο από κάθε Σχολείο. Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές των οποίων τα έργα θα επιλεγούν θα τιμηθούν από τη Λέσχη Λάιονς Iωαννίνων, σε ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα ανακοινωθούν και οι νικητές του τελικού.