Σήμερα η τελετή βράβευσης για την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας

on .

GEFYRI PLAKAS

• Το έργο αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας βραβεύεται σήμερα, Σάββατο, ώρα 3 μ.μ., από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό για την Πολιτιστική Κληρονομιά Europa Nostra σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο γεφύρι, παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Η εκδήλωση στο γεφύρι της Πλάκας θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τους συντελεστές του έργου αποκατάστασής του και συγκεκριμένα από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέα Μπουντουβή, τον τ. Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., τμήμα Ηπείρου Χρίστο Παπαβρανούση και τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ.
Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του έργου από εκπροσώπους της ομάδας του Ε.Μ.Π., της ομάδας μελέτης εφαρμογής του έργου, της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας και του φορέα επίβλεψής του.
Στη συνέχεια θα γίνει η παράδοση της τιμητικής πλακέτας στην Υπουργό Πολιτισμού από τις κ.κ. Λυδία Καρρά, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), Αλεξάνδρα Προκοπίου, εκπρόσωπο της ΕΛΛΕΤ στην Europa Nostra και Sneška Quaedvlieg – Mihailović, Γ.Γ. της Europa Nostra. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση το γεφύρι από τον Μανώλη Κορρέ, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π..