Φεστιβάλ και διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας στη Βίτσα

on .

zagori fiction days2021

• Στη Βίτσα Ζαγορίου διεξάγονται, για δεύτερη χρονιά, από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου, οι Zagori Fiction Days 2, οι καινοτόμες, διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων σε τηλεοπτικές σειρές, χάρη στη συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, του γαλλικού «Series Balkans» και του ελληνικού ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ.
Στο Zagori Fiction Days συμμετέχουν επιφανείς επαγγελματίες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, άνθρωποι - κλειδιά στην αλυσίδα παραγωγής και διανομής της τηλεοπτικής μυθοπλασίας, υψηλά στελέχη ευρωπαϊκών και διεθνών τηλεοπτικών σταθμών, φεστιβάλ και πολιτιστικών φορέων από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία.
Ανάμεσα στους Έλληνες προσκεκλημένους η συγγραφέας και σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη, ο σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης, o συγγραφέας και σεναριογράφος Βαγγέλης Μπέκας, ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Γαλίτης, ο τηλεοπτικός παραγωγός Διονύσης Σαμιώτης, ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας, η Μαρία Κουφοπούλου προϊστάμενη στο Τμήμα Συμπαραγωγών της ΕΡΤ, η αν. προϊσταμένη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Λίνα Μυλωνάκη και η σύμβουλος παραγωγών και συντονίστρια οπτικοακουστικών έργων του Film Office Διονυσία Αρβανίτου, στελέχη τηλεοπτικών σταθμών. Ανάμεσα στους ξένους προσκεκλημένους του Zagori Fiction Days 2 (2021): ο Ariel Achille Kyrou δοκιμιογράφος, κριτικός βιβλίου, μουσικής και νέων τεχνολογιών, υιός του ελληνογάλλου σκηνοθέτη Άδωνι Κύρου, ο κοσοβάρος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός Ben Apolloni, ο ελληνοαλβανός παρουσιαστής τηλεοπτικών παιδικών εκπομπών Κώστας Ζόγκα κ.α.. Το Zagori Fiction Days υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, τον ΕΚΟΜΕ και την Περιφέρεια Ηπείρου.