Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας

on .

xeirotexnia

• Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (6 έως 11 Απριλίου) με θέμα «Υλικά εν δράσει», διοργανώνοντας διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες.

Συγκεκριμένα:

-Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρα 16:00-17:15) Διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Σχεδιασμός κοσμημάτων: Από το πρωτογενές υλικό στο χαρτί». Πώς αποτυπώνονται στο χαρτί με χρώμα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία ώστε να διαμορφωθεί το προσχέδιο του τελικού κοσμήματος; Ο Γιαννιώτης σχεδιαστής κοσμημάτων Δήμος Παπαδόπουλος παρουσιάζει βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον σχεδιασμό ενός κοσμήματος και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν να αποτυπώσουν στο χαρτί τα δικά τους σχέδια. Δηλώσεις συμμετοχής στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

- Παρασκευή 9 Απριλίου (ώρες 16:30-17:45) Διαδικτυακό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με τίτλο “trash pop art”.

Με πρώτη ύλη τα μάλλινα νήματα, που άλλοτε χρησιμοποιούνταν στα διάσημα αρκαδικά υφαντά, οι «Στρίγκλες εν δράσει» καθοδηγούν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους ευφάνταστα κοσμήματα και να τα διακοσμήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά της επιλογής τους. Δηλώσεις συμμετοχής στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι 50 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή τους στα διαδικτυακά εργαστήρια.