Τιμήθηκε και στην Αθήνα ο Πολιούχος της Πρέβεζας

on .

ag xaralampos

• Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Πολιούχου της πόλης της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους και Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν των Αγωνιστών - Ηρώων του 1821 τελέστηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην Αθήνα, στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, Αντιστράτηγος της ΕΛΛΑΣ ε.α. - δικηγόρος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Παχής, δικηγόρος - ιστορικός.
Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Μάκης Χήτος - Κιάμος, η κ. Ανδρέα Μπότσαρη, απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη και η κ. Ιωάννα Δικαίου, απόγονος της οικογένειας Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα.
Ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση προκάλεσε η έκθεση κειμηλίων του Μάρκου Μπότσαρη καθώς και η παρουσία μελών της «Ομάδας Αναβίωσης Μάρκος Μπότσαρης» με επικεφαλής την κ. Μπότσαρη, η οποία μάλιστα, φορούσε την αυθεντική Σουλιώτικη φορεσιά, την ποδιά και τα κοσμήματα της Χρυσούλας Καλογήρου, συζύγου του Μάρκου Μπότσαρη και κόρης του οπλαρχηγού Χρηστάκη Καλογήρου από την Καμαρίνα Πρέβεζας.