Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ χορηγός στον φοιτητικό διαγωνισμό Hult Prize

on .

zagori

• Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στήριξε η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στον μεγαλύτερο, παγκοσμίως και πλέον αναγνωρισμένο, φοιτητικό διαγωνισμό για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, Hult Prize, όπου για πρώτη χρονιά φέτος συμμετέχει το Ίδρυμα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, ακολουθεί και επενδύει στη λογική της προώθησης των αρχών της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και αγκαλιάζει με πολύ ενθουσιασμό αυτή τη δράση. Στο πλαίσιο της πρόκλησης που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα γενιά για ένα μέλλον βιώσιμο, για μία ανάπτυξη που στηρίζεται στην υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά των εταιρειών, ενισχύει τα θεμέλια της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από το Hult Prize Foundation σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, φέτος προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές να αναπτύξουν την ιδέα τους πάνω στη θεματική - πρόκληση «Food for Good: Transforming food into a vehicle for change» και να ιδρύσουν τη δική τους startup εταιρεία. Οι νέοι σε όλο τον κόσμο καλούνται να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τροφίμων, βάσει των 7 βιώσιμων στόχων ανάπτυξης που έχουν τεθεί, και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να τονώσουν τις οικονομίες, να επανασχεδιάσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα για 10.000.000 ανθρώπους έως το 2030.
Συγκεκριμένα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στήριξε τo On Campus Πρόγραμμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη νικήτρια ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Πανεπιστημιακό ίδρυμα στην επόμενη φάση, Hult Prize Regionals.