Ο Κων. Τασούλας εγκαινίασε έκθεση «καρτ ποστάλ» στους Μελιγγούς Δωδώνης

on .

EGKAINIA PINAKOTHIKH MELIGGOI

• Τα εγκαίνια ενδιαφέρουσας έκθεσης card-postal και άλλου επιστολικού υλικού, από συλλογή του δικηγόρου Γεωργίου Χ. Βώττη πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα το βράδυ του Σαββάτου στην Πινακοθήκη Μελιγγών.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τους καλεσμένους καλωσόρισε στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών ο πρόεδρος της Αδελφότητας Μελιγγών Περικλής Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιοσυγκρασία του συλλέκτη που εκφράζει, όπως και οι καλλιτέχνες, μέσα από τη συλλογή του το προσωπικό του βίωμα και τις μύχιες ανησυχίες του και όταν την εκθέτει μας κάνει συμμέτοχους στην συγκίνησή του.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο πάθος του «συλλέγειν» αλλά και στη διαφύλαξη της μνήμης. Τόνισε μάλιστα ιδιαίτερα τη διαφορά της σύγχρονης ψηφιακής εποχής η οποία διακρίνεται από τους γρήγορους ρυθμούς και την «ψηφιακή μνήμη», σε αντίθεση με τις «καρτ ποστάλ» του παρελθόντος που αποτελούν «χειροπιαστή μνήμη», αντικατοπτρίζοντας όχι μόνο την προσωπικότητα του αποστολέα αλλά και το γραφικό του χαρακτήρα.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στο θέατρο της Δωδώνης ανακοινώνοντας ότι και φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμα φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης, και εξέφρασε παράλληλα την στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια οργάνωσης σε σωστή βάση του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών.
Παρουσίες…
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης, η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, οι νυν αντιδήμαρχοι Δήμου Δωδώνης Γρηγόρης Γιαννάκης, Αντώνης Αθανασόπουλος και Βασίλειος Χήρας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωδώνης Μαρία Μπουκουβάλα και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης Βάσω Ευθυμιάδη. Επίσης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Κέντρου Κοινωφελούς Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη και Ελένη Σιάση, ο ψυχίατρος κ. Φ. Μωρόγιαννης και η υπεύθυνη Νοσηλευτικής υπηρεσίας ΑΜΕΑ Ιωαννίνων κ. Νάκη, αλλά και πρόεδροι Κοινοτήτων, Συλλόγων και Αδελφοτήτων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου, χωριανών και καλεσμένων.
***
Η έκθεση, στην Πινακοθήκη Μελιγγών, θα διαρκέσει έως την 27 Ιουλίου, και είναι ανοιχτή καθημερινά τα απογεύματα, 18:30’ έως 21:00’.