«Η Ρόζα της Σμύρνης» στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής»

on .

roza

• Με την επιτυχημένη ελληνική ταινία «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα κάνει πρεμιέρα το Θερινό Σινεμά στα Γιάννενα, το οποίο επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, στην αυλή του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» και ξεκινά το κινηματογραφικό καλοκαίρι. Η προβολή της ταινίας θα γίνει σήμερα, Δευτέρα και ώρα 21:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Βασισμένο στο βιβλίο του Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδωσιάση «Ισμαήλ και Ρόζα» και έπειτα από την τεράστια εγχώρια επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας» του Τάσου Μπουλμέτη, ο Γιώργος Κορδελλάς επιχειρεί να επαναφέρει μια συνταγή, η οποία ομολογουμένως μοιάζει συναρπαστική πριν ακόμη πέσουν οι πρώτοι τίτλοι του έργου.
Το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, το κουβάρι της προσωπικής ιστορίας εμποτισμένο με το σχεδόν μυστικιστικό ανατολίτικο ελληνικό παρελθόν είναι στοιχεία που ο σκηνοθέτης πλάθει με άνεση σε ένα εγχώριο δράμα για το ευρύ κοινό συνεπικουρούμενος από ένα εκλεκτό επιτελείο Ελλήνων ηθοποιών (Πρωτοψάλτη, Νούσιας, Δημητροπούλου, Σκαφίδα) ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει τόσο στην φωτογραφία του Κωστή Γκίκα όσο και στην μουσική επένδυση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στα τραγούδια που ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Αρετή Κετιμέ.