Επαγγελματικά δικαιώματα για το ΙΕΚ θρησκευτικού τουρισμού

on .

BYZANTINH EKKLHSIA

• Την προσπάθεια κατοχύρωσης και απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΙΕΚ ειδικότητας «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» φέρνει με Αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ο κ. Αμυράς καταθέτει την επιστολή του Σωματείου Αποφοίτων και Σπουδαστών Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας με την οποία γίνεται γνωστή μεταξύ άλλων η απουσία Οδηγού Σπουδών της συγκεκριμένης ειδικότητας για καθορισμό του επαγγελματικού τους περιγράμματος που οδηγεί στην επαγγελματική αποκατάστασή τους.
Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα σπουδών που έχει ως αποστολή την προετοιμασία ανθρώπων εξειδικευμένων στον χώρο του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, οι οποίοι θα αναδεικνύουν τον θρησκευτικό, προσκυνηματικό, πολιτιστικό και πνευματικό πλούτο της χώρας, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας ως θρησκευτικοί ξεναγοί και συνοδοί σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
«Χρειαζόμαστε εξειδικευμένους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση, προβολή, ανάδειξη, ερμηνεία και σύνδεση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού στοιχείου με τις παραδόσεις, τις τέχνες και την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού», τονίζει ο Γ. Αμυράς.