Ίδρυμα Ωνάση και Γιάννενα ταυτισμένα με τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία

on .

IDRYMA ONASH SYNANTHSH

• Στην εμβάθυνση της συνεργασίας του με τον Δήμο και την πόλη των Ιωαννίνων προχωρά το δραστήριο Ίδρυμα Ωνάση, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σειρά σημαντικών δράσεων στην περιοχή. 
Με αφορμή τον εορτασμό για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου, η Γιαννιώτισσα Διευθύντρια Πολιτισμού Αφροδίτη Παναγιωτάκου και στελέχη του συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, με τον οποίο και συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της πόλης, καθώς και τους τομείς συνεργασίας.
«Η σημερινή ημέρα, η ημέρα της Απελευθέρωσης είναι συμβολική. Την επιλέξαμε για να κάνουμε γνωστή την υποστήριξή μας στην πόλη με κατεύθυνση το μέλλον. Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Ίδρυμα Ωνάση θέλει να κοιτάζει μπροστά, να κοιτάζει το μέλλον, την καλύτερη Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.
Γέφυρα αλληλεπίδρασης
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «τα Ιωάννινα μοιάζουν με μικρογραφία της στρατηγικής που έχει το Ίδρυμα για τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τη μεταμόρφωση στον αστικό ιστό. Από τη μια, προωθεί την προσωπική αριστεία και την κοινωνική αλλαγή και, από την άλλη, ενισχύει τους δεσμούς με την κοινότητα και τους ανθρώπους της μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και της κοινωνίας στα Ιωάννινα, έχει στηθεί μια γέφυρα αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, για την οποία μπορούμε και οι δύο πλευρές να είμαστε περήφανες».
Ο Μ. Ελισάφ
Από την πλευρά του ο δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, κυρίως στις ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά αναφέρθηκε και στις προοπτικές που έχει και που μπορεί ν’ αποτελέσει ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο και κέντρο στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.
 «Συζητήσαμε για τα προβλήματα του δήμου αλλά και για τις προοπτικές των Ιωαννίνων. Η επίσκεψη και η συνεργασία αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας. Τον Ιούνιο θα υλοποιήσουμε ένα πλέγμα δράσεων και θα υπάρξει συνέχεια με συνεργασίες για τον πολιτισμό», τόνισε ο Μ. Ελισάφ.
Ας σημειωθεί ότι οι δεσμοί του Ιδρύματος Ωνάση με την περιοχή των Ιωαννίνων έρχονται από το παρελθόν, καθώς έχει χρηματοδοτήσει δράσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και άλλους και όπως τονίστηκε τώρα οδηγούν στο μέλλον.
«Θερινό Σχολείο»
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδημητρίου τον ερχόμενο Ιούνιο σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και άλλους φορείς θα πραγματοποιηθεί το «Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής» το οποίο περιλαμβάνει:
- Εκπαίδευση αστυνομικών για θέματα αυτισμού.
- Εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, επίσης για θέματα αυτισμού.
- Το εργαστήρι «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για γονείς και παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και εκπαιδευτικούς/θεραπευτές ψυχικής υγείας.
- Το πρόγραμμα «Boarding pass στον αυτισμό», την εκπαίδευση δηλαδή εργαζομένων του αεροδρομίου για θέματα αυτισμού.
Η Διευθύντρια Πολιτισμού
Η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου, η οποία κατάγεται από τα Γιάννενα, εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.  «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία… Τόλμη έχουμε, ελευθερία έχουμε, την αρετή θα την κατακτήσουμε… Θα δουλέψουμε για την πόλη γιατί ξέρουμε για ποια πόλη μιλάμε. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε πράγματα», σημείωσε.