Το 10ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης»

on .

MOYSEIO PAPAGIANNH

• Το 10ο Συμπόσιο Γλυπτικής διοργανώνουν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Β. Τζουμέρκων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» και ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βασίλη, Altin Paceli, Luca Zupelli, Fatos Shuli, Βασίλης Γκεσούλης, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Ιορδάνης Ποιμενίδης.
Και παράλληλες εκδηλώσεις
- Αύριο, Τετάρτη
-Στις 8.30 μ.μ.: Ομιλία του φιλολόγου κ. Σπύρου Εργολάβου και προβολή ντοκιμαντέρ, για τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες.
-Σάββατο 31 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο ‘’ΟΒΙΔΙΑΝΑ’’, από τους κ.κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, καθηγητή Διοικ. Επιστήμης του ΕΚΠΑ και τον Θεόδωρο Παπαγιάννη, γλύπτη.
-Στις 9.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στην εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ», παρουσίαση της μελέτης της Εβίτας Θεοχάρη και βράβευση του κ. Βασίλη Παπαϊωάννου για τη συμβολή του στην έκδοση της εφημερίδας.
- Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
-Στις 8:30 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου για το Ηπειρώτικο Μοιρολόι από τον μουσικολόγο Christopher King.
- Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
-Στις 8:30 μ.μ.: Παραδοσιακό γλέντι με την νεανική ορχήστρα του συμπατριώτη μας τραγουδιστή Γιώργου Πατσούρα.
- Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
-Στις 8:30 μ.μ.: Ρεσιτάλ κιθάρας από τον κ. Κων/νο Βρέλλη με έργα κλασικού ρεπερτορίου, στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου.
-Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
-Στις 8.30 μ.μ.: Παρουσίαση βιβλίου και ομιλία του καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Βασίλη Νιτσιάκου με θέμα: «Κοινωνικές οικονομίες μικρής κλίμακας στην Ήπειρο».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.