Comp 1

Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

kastritsa

Νίκησε στο ντεμπούτο Κλέιμαν,Καστρίτσα - Κοσμηρά 4-3 

Σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και έντονα συναισθήματα, η Καστρίτσα επικράτησε της Κοσμηράς με σκορ 4-3, για την 5η αγωνιστική της Α' Ερασιτεχνικής. 

Ντεμπούτο με την Καστρίτσα έκανε ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα Μπόρις Κλέιμαν ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός στον Αγροτικό και μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Κλέιμαν, ύστερα από εξαιρετική σέντρα που τον βρήκε ακάλυπτο, γράφοντας το 1-0. Η Κοσμηρά δεν άργησε να απαντήσει και στο 16', ο Μπαλαμάτσιας, μετά από όμορφη ασίστ του Τσιούρη, ισοφάρισε με κοντινή προσπάθεια, διαμορφώνοντας το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Καστρίτσα μπήκε πιο δυνατά και ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 53ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, όταν ο Βάρφης ανατράπηκε από τον Παπαδημητρίου. Ο Κλιτσινάρης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.

Στο 70' ο Μελιόπουλος εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα της Κοσμηράς και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-1. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης με ένα «τσίμπημα» της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ από την αριστερή πλευρά έγραψε το 4-1, δίνοντας την εντύπωση πως ο αγώνας είχε κριθεί.

Η Κοσμηρά όμως αντέδρασε άμεσα. Στο 78' ο Τσούνης με ένα όμορφο σουτ μείωσε σε 4-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του. Στο 90ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μπαλαμάτσιας με επιτυχία, μειώνοντας σε 4-3.

Παρά την πίεση στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, η Κοσμηρά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τη Καστρίτσα νικήτρια σε έναν συναρπαστικό αγώνα με 4-3.

Διαιτησία: Δαδάνης (Μπόσιας- Αρβανίτης)

Αγροτικός Καστρίτσας (Νταλάκας): Θάνος, Δοβανάς, Κιτσάκης, Μακρής, Κλιτσινάρης, Αγγελόπουλος, Βάρφης, Κύρκος, Κλέιμαν, Κύργιος, Γκρέστας.

Κοσμηρά (Νίτας): Χάιδος, Τσούρης, Περβανάς, Παπαδημητρίου, Αγγέλης, Νάκιας, Καραμποίκης, Τσούνης, Μπαλαμάτσιας, Νιτσιάκος, Παπαδόπουλος.

Σταυράκι- Ανατολή 2-0

Την 5η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής έσπασε το ρόδι για το Σταυράκι, καθώς πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Ανατολής στο «Λέανδρος Καμηνάς» χάρη σε δυο γκολ του Γιώργου Κοντογιάννη.

Μετά από τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα  ήρθε η στιγμή για την πρώτη νίκη του Σταυρακίου που επικράτησε με 2-0 της Ανατολής. Η ομάδα του Στράτου Γκαρόζη που έπαιζε με δέκα παίκτες στο τελευταίο ημίωρο, γνώρισε τη δεύτερη ήττα της μετά από εκείνη στο παιχνίδι με τον Αετό Νήσου.

Η Ανατολή μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και είχε μια καλή στιγμή με τον Κωστούλα, με το Σταυράκι να ισορροπεί στη συνέχεια και στο 21΄μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Κοντογιάννη η μπάλα βρήκε  σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στο 25’ σε σουτ του Χήτα μπλόκαρε τη μπάλα ο Κάτσενος. Το γκολ για την ομάδα του Στάμου ήρθε στο 31’ όταν ο Κολιούσης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Κώστας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κοντογιάννης με πλασέ έκανε το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σαπλαούρα στον Κοντογιάννη στο 54, πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κοντογιάννης για το 2-0. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο Κοντογιάννης αστόχησε σε πλασέ μετά από σέντρα του Δούβλη.

Στο σημείο που η Ανατολή πίεσε ψηλά για να πετύχει ένα γκολ και είχε μια προσπάθεια με τον Κωστούλα και μια εκτέλεση φάουλ από τον Θεοχαρίδη, έμεινε με δέκα παίκτες στο 61’ λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σαπλαούρα για εξύβριση.

Η Ανατολή ανέβασε παρόλα αυτά στροφές, είχε μια φάση με τον Δρούγκα στο 75’ αλλά δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος με αποτέλεσμα το Σταυράκι να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, την πρώτη στο πρωτάθλημα.

Διαιτησία: Νέος (Γκέλης-Ευαγγέλου)

Σταυράκι: Γκάτζιος, Χήτας, Ζάγκας, Μωραίτης, Κώστας, Κρασσόπουλος (72΄Μιχαλαριάς), Στογιάννης, Κολιούσης, Αθανασίου (62΄Γώγος), Δούβλης (89΄ Κουτσογούλας), Κοντογιάννης.

Ανατολή: Κάτσενος, Σαούγκος Γ., Σαούγκος Α., Κωστούλας, Σαπλαούρας, Μιχαηλίδης, Κόντος (71΄Νασιές), Πανούσης (46΄Μήλος), Τζημόπουλος (57΄Δρούγκας), Θεοχαρίδης (71΄ Λυσσούδης), Κανελλόπουλος (46΄Κουτσός). 

Χουλιαράδες- Κόνιτσα 0-1

Για την 5η αγωνιστική της Α’ Εραχνικής, η Πίνδος Κόνιτσας επικράτησε με σκορ 0-1 των Χουλιαράδων και έκανε σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αντώνη Δημητρίου γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ το σύνολο του Βαζάτη πήρε το πρώτο τρίποντο νίκης στο φετινό μαραθώνιο.

Ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό έγινε στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν κάποιες καλές στιγμές, όπως με τους Πύρτσιο που άσκησε πίεση στον τερματοφύλακα και παραλίγο να σκοράρει αλλά και με μια ευκαιρία που είχαν με πρωταγωνιστή τον Δημάκο. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 68’ η ομάδα της Πίνδου ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Χούσο πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή του Πρινέα και με πλασέ ο Μήτσος την έστειλε στα δίχτυα. Την επόμενη αγωνιστική, οι Χουλιαράδες θα αγωνιστούν στο Κουτσελιό και η Πίνδος Κόνιτσας θα υποδεχτεί στο γήπεδο της ΕΠΣ τον Τιτάνα Λογγάδων.

Διαιτησία: Βλάχος (Μωυσιάδης -Κοσίνας)

Χουλιαράδες (Αντώνης Δημητρίου): Πρινέας, Αναγνωστόπουλος (75’ Βάσσης), Ζώνιος, Ράπτης, Μελιγγιώτης, Δημάκος, Σκουτελιάς, Παπανικολάου (85’ Κουτσάφτης), Θαυμαστός (60’ Τσιγαράς), Τζιάλλας (60’ Ρίζος), Πύρτσιος.

Πίνδος Κόνιτσας (Χρήστος Βαζάτης): Βακαλόπουλος, Ηλίας, Ντεντόπουλος, Τσούτσιος, Μήτσος, Πατσιούρας, Έξαρχος Θ (55’ Χαλούλος), Χούσο (70’ Κίτσος), Λάμπρου Ν (87’ Καλές), Σπανός Δ (46’ Κόττικας), Μουρεχίδης.

kats

Θύελλα Κατσικάς- Κουτσελιό 5-1

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το γειτονικό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής η Θύελλα Κατσικάς που επικράτησε με το ευρύ 5-1 του ΠΑΟ Κουτσελιού και πέτυχε την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς που έχει δώσει μιας και είχε κάνει και το αγωνιστικό της ρεπό.

Η υπόθεση νίκη κλείδωσε ουσιαστικά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα με την Κατσικά να είναι θύελλα όνομα και πράγμα, σημειώνοντας τρία γκολ και είχε και δοκάρι. Από την άλλη, ο Σπύρος Τασιούλας προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο πρώτο μέρος για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Η Κατσικά πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το εντυπωσιακό 5-0. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τα πάντα να έχουν κριθεί και το Κουτσελιό να μειώνει σε 5-1. Τον Αγροτικό Καστρίτσας εκτός έδρας αντιμετωπίζει το Κουτσελιό την Τετάρτη για το Κύπελλο και η Κατσικά φιλοξενεί το Κεφαλόβρυσο.

Στο 5’ ο Στέφανος Παπαρούνας εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Κουτσελιού και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διαμάντη για το 1-0. Η Θύελλα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ  στο 8’ με τον Σκανδάλη να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 15’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θανάση Παπαρούνα ο Φίλιος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο επόμενο κιόλας λεπτό ο Σκανδάλης με ατομική ενέργεια έκανε το 3-0. Η Θύελλα είχε και άλλα σουτ με τους Ναυρόζογλου και Γιαννιώτη, ενώ το Κουτσελιό είχε ένα σουτ με τον Ναυρόζογλου. Η Θύελλα στο 33’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μιχάλη Ηλία από τον  Άρη Δάσκαλο. Ο Σκανδάλης το εκτέλεσε εύστοχα για το 4-0. Το 5-0 ήρθε στο 50’ με μονοκόμματο σουτ του Ηλία Γιαννιώτη.

Το Κουτσελιό μείωσε σε 5-1 στο 60’ με τον Κυριάκο Κακαράντζα, ενώ στο 72’ σε σουτ του Σκανδάλη η μπάλα έγλειψε το κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας- Κωνσταντίνου)

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Πατσιούρας, Παπαδόπουλος Θ (67’ Γκέγκα), Φίλιος, Ναυρόζογλου, Κασίμης, Πολυχρόνης (73’ Δημητρακάκης), Σκανδάλης (73’ Κίτος), Γιαννιώτης, Παπαρούνας Στ. (67’ Κασιμόπουλος), Παπαρούνας Αθ, Ηλίας (73’ Καμπούρης).

Κουτσελιό (Σπύρος Τασιούλας): Διαμάντης, Κοσυφαρίνης (40’ Κυριακίδης), Δάσκαλος Α, Ναυρόζογλου Αν, Σιαμέτης, Σπαλιάρας, Κοσμάς (74’ Τσιγαρίδας), Μπακαγιάννης (20’ Κακαράντζας Κ), Κουτσογιάννης (20’ Μάντζιος), Δάσκαλος Ι, Καμπότας Στ (20’ Ναυρόζογλου Ι).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σταυράκι – Ανατολή 2-0

Χουλιαράδες – Πίνδος Κόνιτσας 0-1

Νησί – Ελεούσα 1-3

Μέτσοβο – Νεοχωρόπουλο (Aναβλ.)

Κατσικά – Κουτσελιό 5-1

Καστρίτσα – Κοσμηρά 4-3

Κεφαλόβρυσο – Αμπελόκηποι 1-1

Ρεπό: Λογγάδες

(19, 20/10/2024)

Ελεούσα - Σταυράκι

Κουτσελιό - Χουλιαράδες

Κοσμηρά - Μέτσοβο

Κόνιτσα - Λογγάδες

Αμπελόκηποι - Νησί

Κατσικά - Καστρίτσα

Νεοχωρόπουλο - Κεφαλόβρυσο

Ρεπό: Ανατολή

ΕΠΟΜΕΝΗ

(19, 20/10/2024)

Ελεούσα - Σταυράκι

Κουτσελιό - Χουλιαράδες

Κοσμηρά - Μέτσοβο

Κόνιτσα - Λογγάδες

Αμπελόκηποι - Νησί

Κατσικά - Καστρίτσα

Νεοχωρόπουλο - Κεφαλόβρυσο

Ρεπό: Ανατολή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 15 17-4

2.ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 12 10-2

3.Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 11 16-3

4.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 10 9-5

5.Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 9 9-6

6.ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 7 10-4

7.Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 7 4-2

8.Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 7 4-6

9.ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 4 2-3

10.Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 3 12-16

11.Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 3 4-10

12.Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3 3-10

13.Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ* 3 5-14

14.Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 3 1-3

15.Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ* 0 0-18

* Έχουν ένα ματς λιγότερο